Seneste kommentarer

4 minutter siden
Ansu Orheim (Prem)
De kæmper også for os
Hov - jeg advokerer selvfølgelig ikke for at bruge TOR til at youtube, det kunne jeg aldrig finde på, det ville være som at dele en musikvideo hvis første billede er x-piller, f. eks Noize MC - Ты не считаешь (russisk for 'du tænker ikke' - engelsk oversættelse tilgængelig online... måske); https://www.youtube.com/watch?v=qaroSfp_5P8&list=PLxIfxBdMuflCCSg3FdX8twPqw0Uco2uOC&index=1
4 minutter siden
10 minutter siden
Nils Højsager-Jessen (storyteller)
De kæmper også for os
Svarkommentar
Tak for dine ord og fordi du læste med. Hvis ikke digteren lader sin stemme høre, ved ingen at digteren har en stemme.
:-) Nils
10 minutter siden
14 minutter siden
Ansu Orheim (Prem)
De kæmper også for os
Hej Niels,

super fed tekst - hykleriet omkring verbale fordømmelser fra europæiske regeringer og medier, samtidig med at der sanktionsmæssigt så ofte tales men ikke handles, at der tænkes kortsigtet indenrigspolitisk/økonomisk fremfor langsigtet geopolitisk/principielt, er trist og frustrerende, som du fint får sat ord på; at den ene 'ekspert' efter den anden, med et smil på læben, kan udtale sig om at vi skal støtte demonstranterne, velvidende at ingen regering vil skade markedet til fordel for folk der ikke kan stemme selvsamme regering ind igen - at Lukasjenko/Hviderusland måske vil sanktioneres, men ikke konglomeraterne der holder hånden under ham og alle de andre gangstere og deres/vores teater - begynder korthuset af multinationale selskaber først at vakle (f.eks. Gazprom>Shell>din lokale tankstation), er det pludselig markedet indenrigs der vil føle det, og én ting er at skråle som en hane af forgiftede politikere, forsvundne kritikere og statsvold langt væk i Langtb... Hviderusland, noget andet er at se indad, at se materialismen der holder hele farmen kørende, at se hvilke grådige svin vi alle er blevet til. Du har ret Niels, de kæmper også for os, kærlighedsrevolutionen i Hviderusland, nøjagtig som kærlighedsrevolutionen i Syrien gjorde inden...

Russisk punk: Тараканы! Мешки с костями / Cockroach - Bag Of Bones
Lyrik oversat til engelsk: https://en.myfavouritelyrics.com/tarakany/meshki_s_kostyami/
FANTASTISK musikvideo: https://www.youtube.com/watch?v=b7Ir_aWsBDw
(youtube har travlt med at blokere musik lemfældigt, so enjoy it while it lasts, eller brug TOR)

mvh Ansu
PS: jeg tror enhver kærlighedsrevolution handler om at forvandle kynisme til sensitivitet, at fremmane mod til at turde døden. Hvad jeg her har skrevet, og, med al respekt, hvad din tekst også afgiver, er kynisme, men måske er netop kynisme, virkelig at gå ind i den uden fordømmelse, vejen til sensitivitet - hvis man kan gøre det uden at blive opslugt, sådan som dit 'omkvæd' gør hjælper til med. For hvad det er værd, er Тараканы! Мешки с костями-musikvideoen virkelig fed og positiv, men blokeres sikkert lige straks..
14 minutter siden
1 time, 46 minutter siden
Christina Olsen (Christina1212)
Det der blev dræbt
Stærkt digt! Vreden brænder igennem, samtidig med at jeg fornemmer skiftende afmagt og (en form for) magt eller power fra kvindens side.

Kan også godt lide gentagelsen af "Jeg håbede at kunne være drømme". Jeg tror faktisk ikke helt, jeg forstår sætningen, men jeg kan godt lide den! :)
Mvh Christina
1 time, 46 minutter siden
10 timer, 12 minutter siden
Christina Olsen (Christina1212)
Den Blå Time
Ved godt, at det er rimelig længe siden, du har udgivet dette skriv, men den fortjener altså stadig ros herfra! :)

Spændende og let læselig. Kan især godt lide de mange sammenligninger og metaforer, og at den slutter med en cliffhanger, så man er overladt til sin egen fantasi.

Håber du er kommet godt videre med teksten, så vi kan få flere flotte skriv fra dig :)
Mvh Christina
10 timer, 12 minutter siden
10 timer, 52 minutter siden
Christina Olsen (Christina1212)
Kvinden og Skylden
Synes - ligesom de andre - at det er en smuk og velskrevet tekst.
Jeg bliver dog personligt lidt forstyrret af, at der står Amalie så mange gange. Måske det bare er mig.

Og af ren nysgerrighed, hvad er egentlig meningen med, at nogle ord står skrevet i versaler? :)
10 timer, 52 minutter siden
11 timer, 16 minutter siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Jeg bestemmer selv hvad jeg vil tænke på 2
Du fik mig lige til at tænke dybere over følelser og tanker/fornuft. - Hvis man nu forestiller sig, at alle tanker kommer fra ens følelser eller ihvertfald begynder der, er det jo et spørgsmål om at styre dem hen mod fornuften, især hvis det er nødvendigt i een eller anden situation. - Derimod, hvis en anden kommunikerer med een i en bestemt retning, en politisk diskussion f.eks., påvirker den andens ord ens følelser, - spørgsmålet er så, om man så svarer med følelser dybest set. - Vi kan ikke skille dem ad, de har et samspil og er nødvendige for hinanden, ellers var vi ikke mennesker. Men behøver det alene at være fornuften ? Filosofien og drømmene er også tanker, de ligger bare tættere på følelserne. - Du skriver "Set fra min side, altså Fornuftens", - får mig til at undres, for du er jo også følelser, også selvom du måske har svært ved at få øje på dem ?
11 timer, 16 minutter siden
11 timer, 39 minutter siden
Susanne Haltou (Sanne53)
Et upassende tilbud
Hej Hans Ib

Hvilken skøn fortælling, du har indkapslet i fine rim. Sproget har sin helt egen charme - råt og ømt samtidigt. Jeg har læst sangen tre gange og synes bedre og bedre om den for hver gang, for jeg kunne tilegne mig flere og flere nuancer.
En fornøjelse at læse.

Venlig hilsen
Susanne
11 timer, 39 minutter siden
12 timer siden
Susanne Haltou (Sanne53)
Ukendt titel
Jeg blev helt forskrækket, da jeg nåede til sidste linie. Jeg kunne virkelig se scenen udrulle sig på min indre skærm, efterhånden som jeg læste digtet. Alt er perfekt - det jeg ser, hører og mærker, lige indtil den sidste linje, hvor den gode stemning pludseligt forsvinder, fortrængt af angsten.
Jeg tænkte: "Niels! Du kan da ikke stoppe her! Jeg må da vide om du fik bugt med angsten og en god nattesøvn, eller om du fik en søvnløs nat."

Alt i alt et godt digt der virker. Flot!

Venlig hilsen
Susanne
12 timer siden
12 timer siden
Susanne Haltou (Sanne53)
Kræft
Et virkelig god beskrivelse af dine følelser. Jeg kan mærke dem, mens jeg læser digtet. Uroen. Hadet. Jeg blev glad overrasket over at kræften forsvandt, for digtet frem til de sidste linier, læser jeg som en lang nedtælling. Her blev jeg igen overrasket, og denne gang over at det kun er had, vrede og frygt du beskriver? Er der ingen glæde over at kræften er borte? Hvis der er, så ville det give dit flotte digt et gevaldigt løft.
Kærlig hilsen
Susanne
12 timer siden
16 timer siden
Pia Hansen
Tik tak
Flot lyrisk beskrivelse af et hus i forfald,
At der så hænger et tikkende ur ved min side lige nu er jo tilfældighedernes spil, men det er et fint akkompagnement til dine malende ordbilleder.
God tekst, Casper :-)

vh. Pia Hi
16 timer siden
18 timer siden
Angeling Hu (Angeline)
Kvinden
Svarkommentar
Kære Emeli
Mange tak for din opmærksomhed på ordene! Jeg er glad for din kommentar:)

Med bedste hilsner
Angeling
18 timer siden
23 timer siden
Casper Bollinger (den tomme)
Fredags Blues
et godt digt, kommer til at tænke på militæret med: "tilbage i kamp" og "se og lytte og holde kæft"
23 timer siden
1 dag siden
Kenneth Brehmer Nielsen (Brehmer)
Utroskab
Svarkommentar
Lige præcis dette digt stræber ikke efter at støve rundt på jagt.

Men blev til et tilfældigt møde med kærligheden og et derefter opgør og brud til følge.

Jeg havde gerne set skæbnen været imødekommende 5 år tidligere når det nu endeligt skulle være.

Digtet har Selvfølgeligt relation i personlig oplevelse.
1 dag siden
1 dag siden
Ileme Rosenberg (Emeli)
Kvinden
Udover at der er nogle små ord, der kunne rettes, så er det dejligt at læse om et emne, der ikke så tit bliver taget op, men som mange sikkert oplever. Synes du formår at skrive i et let læseligt sprog, men som indeholder meget dybde og meget information. Flot digt!
1 dag siden
1 dag, 1 time siden
Ileme Rosenberg (Emeli)
Kræft
Stærkt digt om et meget svært emne. Det at du personificerer kræften synes jeg gør digtet ekstra stærkt og skrækingydende. Flot og modigt skrevet, det må ikke have været let
1 dag, 1 time siden
1 dag, 8 timer siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Håbet
Svarkommentar
Hej Claus. Det glæder mig, at du synes, teksten åbner op og står klart til sidst, da jeg tager mit eget håb med. Har haft have og stor naturgrund i mange år, så der gemmer sig meget mere end man tror rundt omkring i kroge og under buske og træer. - Det vil vise sig til næste sommer, om jeg har plantet dem, som de gerne vil have det. Jeg elsker at få noget filtret fra hinanden og ud i lys for at gro. Tak fordi du læste med.
1 dag, 8 timer siden
1 dag, 11 timer siden
Christina H. Andersen (Ekita)
Om at fortryde
Mærker din smerte i dine ord, smukt skrevet.
1 dag, 11 timer siden
1 dag, 11 timer siden
Christina H. Andersen (Ekita)
Dårlige undskyldninger
Tror det er noget vi alle har prøvet, eller kommer til at prøve ;-) Flot udtrykt.
1 dag, 11 timer siden
1 dag, 11 timer siden
Christina H. Andersen (Ekita)
Ukendt titel
Rigtig flot skrevet og meget poetisk.
1 dag, 11 timer siden
1 dag, 13 timer siden
Ileme Rosenberg (Emeli)
Sabbatår
Det er en meget aktuel tekst du skriver her. Jeg håber det ikke er fra erfaring dine beskrivelser kommer fra, men kan dog genkende dem en hel del. Derudover synes jeg det er en god tekst og sætningerne er godt bygget op. Håber alt er vel!
1 dag, 13 timer siden
1 dag, 13 timer siden
Ileme Rosenberg (Emeli)
Jeg vil helst at den udeblev
Rigtig god rytme og et sprog, der giver virkelig levende billeder. Det er et let og flydende sprog, men som man tydelig kan mærke har en dybde, rigtig fedt! Jeg ville ønske der var flere vers!
1 dag, 13 timer siden
1 dag, 19 timer siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Rådvild
Hej Adam
Du kan altså noget med ord, stærke ord, jeg lagde især mærke til sætningen: "Som en anden flok lemminger. guidet af Google maps, ser jeg dem løbe, på kanten af verden
ud af livets Trolltunge". Wauw der er BID i det. Tak for ordene/opsangen fra Ulla
1 dag, 19 timer siden
1 dag, 19 timer siden
Adam Madsen (ErDetSåVigtigt)
Rådvild
Svarkommentar
Hej Claus. tak for de rosen.
din fortolkning er spot on.
for mig handler digtet om det surrealistiske i bare at kunne stå på sidelinjen og iagttage det politiske spin der udspiller sig i disse tider.

tak fordi du læser med og tog dig tiden til at kommentere.

Med venlige hilsener :Adam.
1 dag, 19 timer siden
1 dag, 19 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Rådvild
Hej
God tekst, gode sproglige billeder og fin dobbelthed i læsningen.
I overfladen virker teksten nærmest som en absurd drøm eller hallucination. I det dybere lag er teksten en skarp kritik af de politiske tilstande i DK. Det gør du godt!

Du har dertil en god rytme og tilpas tone/sprogvalg.

Godt gået!

ClPollux
1 dag, 19 timer siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

86Claus Poulsen (ClPollux)
82Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
64Charlotte Blanca (hvemerjeg)
59Ida Pedersen (Anita A)
58Ann R. Sørensen (Savanti)
58Ulla Hexibru (heksemutter)
54Ansu Orheim (Prem)
53Buller Jensen (Spicey2)
53Hans Ib Noe Hansen
52Ard Malraes (Elissari)
48Sys Høj (Forårsglad)
42Niels Engdal (evighedsblomst)
40Poul Erik Pedersen (Poulerik)
38Inge Erhard (Inghard)
37Mette Boe Christensen (MollyTrine)
34Caroline Søholm (CarolineS)
28M.E. Elberg (melberg)
28Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
27Kirstine Enevold (kirstine12)
26Niels Cenius (Snowlion)
25Jimmy Acaster (Kafkaesque)
21Chrysanthe Appollina (LittleJensen)
21René B. Johansen (Renebj)
20Schane Alexander Blicher
20Susanne Haltou (Sanne53)
19Christina H. Andersen (Ekita)
18Pia Hansen
18Lejsy Storm
18John Katz (jonsplainer)
16Poul Brasch (Blækhuset)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

102Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
84Charlotte Blanca (hvemerjeg)
73Claus Poulsen (ClPollux)
73Ann R. Sørensen (Savanti)
66Ida Pedersen (Anita A)
63Anastacia Svensson (AnaVienna)
54Mette Boe Christensen (MollyTrine)
54Hans Ib Noe Hansen
50Sys Høj (Forårsglad)
48Caroline Søholm (CarolineS)
45Buller Jensen (Spicey2)
38Finn Prang (Fipra)
33Ulla Hexibru (heksemutter)
33Niels Engdal (evighedsblomst)
31Poul Erik Pedersen (Poulerik)
31Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
31Jesper Burgdorff Johansen (Agrippo)
29Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
26Nicolas Jessen
25Susanne Haltou (Sanne53)
23Inge Erhard (Inghard)
22Mads Hansen
20Ansu Orheim (Prem)
18Christina Harritz (Anniina)
18Ard Malraes (Elissari)
18Hanne Lund (Hanne-b)
17Sarah Wille Sligting Stannius (Sarah_Wille_Stannius)
17Britt Kjellerup
17Christian Severin (C. Severin)
16Martin Madsen (hermanøv)