Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

En tidlig søndag morgen stod den 14-årige Sebastian op. En ny dag var lige begyndt. Endelig var dagen kommet: Han skulle flytte sammen med sin hjemmeboende husmor. Grunden til de skulle flytte var fordi moren ikke kunne betale for det hus som de boede i.

De var et fattigfolk med næsten ingen penge. Den eneste indkomst de havde var alle de ting som de solgte brugt; deriblandt Sebastians legetøj fra dengang hvor han var yngre, men det gav ikke et overskud i deres økonomi, og så var der også lige nogle gamle CD-film som min mor ikke længere havde interesse for.

Solen strålede og sendte et smil frem på moren og sønnens læber. På bordet ude i køkkenet, stod der en skål med youghurt. Parat til at blive spist og nydt. Yoghurten spiste de begge to, mens de snakkede om hvilke nye ting de ville komme til at opleve i den mindre, men nye lejlighed som de den samme dag ville flytte ind i som indflyttere.

Sekunderne blev til minutter og minutterne blev til timer. Sidst på eftermiddagen kom der en flyttebil med flyttemænd som blot ventede på at hjælpe med at transportere vores flyttekasser med ting til vores nye hjem.

Med hjælpende hænder fik flyttemændene slæbt vores ting ned i den store bil, som kunne have næsten alt med sig. Flyttebilens ejere vinkede og kørte hen til deres destination, som gps'en var indstillet til at køre hen.

Sebastian og hans mor tog hver af deres cykler og cyklede hen til den lille lejlighed. Den var nu deres helt egen. Det gode ved det hele var at lejligheden kostede halvdelen end hvad huslejen gjorde i deres sidste lejlighed. De var heldige, trods deres lige indtægt, men de kunne godt overleve for de penge som de havde.

Moren ville tage valget at finde sig et arbejde, så hun ikke ville være konstant derhjemme. Hun måtte ud af den onde cirkel og ud i virkeligheden og kæmpe for sine rettigheder.

Der blev hentet en ansøgning fra den nærmeste kiosk, og nu var det blot at skrive ansøgningen færdig inden ansøgningsfristen var udløbet.

En aften skrev moren ansøgningen, mens Sebastian hendes søn lavede sine lektier som han havde fået fra sin nye skole som lå 5 minutters gang fra lejligheden. Han var blevet til en flittig skoledreng som altid lavede sine lektier uden bøvl. Det skulle nok gå alt sammen.
Tilfældige ord: skoledreng, fattigfolk, ansøgningsfrist

Skriv kommentar

Besvarelsen Den nye lejlighed er publiceret 19/01-2012 12:35 af Julie Gry Carstensen (digterinden) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 19/01-2012 12:35
Besvarelsen er på 398 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

12 år siden
#1 Amandusen
En fin lille historie. Jeg har dog bare et par ting som måske kunne gøre den endu bedre ;)

Når du skriver:
Endelig var dagen kommet: Han skulle flytte sammen med sin hjemmeboende husmor.
kan det godt lyde som om han skal til at flytte SAMMEN med sin mor, altså at han har boet et andet sted end hende, og at de nu skal til at bo sammen.

nye lejlighed som de den samme dag ville flytte ind i som indflyttere. Pas på med ikke at gentage dig selv. Det er nok at skrive " som de samme dag ville flytte ind i." :D

Sidste ting:
Du ændre 3. person-ental formen til 1. person-flertal?
Yoghurten spiste de begge to, mens de snakkede om hvilke nye ting de ville komme til at opleve i den mindre, men nye lejlighed som de den samme dag ville flytte ind i som indflyttere.

Sekunderne blev til minutter og minutterne blev til timer. Sidst på eftermiddagen kom der en flyttebil med flyttemænd som blot ventede på at hjælpe med at transportere vores flyttekasser med ting til vores nye hjem.

DE spiste, men det var VORES ting der blev hentet. Prøv at holde det i samme form, medmindre det selvfølgelig er et flashback mm. ;)

Ellers en rigtig god historie! :P
12 år siden
12 år siden
#2 Julie Gry Carstensen (digterinden)
Jo tak. Det er ikke altid noget jeg tænker over. Jeg ser nemlig tingene anderledes end andre og forstår også ting anderledes, men det går vel nok: Intet er helt perfekt. :-)
12 år siden
11 år siden
#3 pou
en fortælling ud fra 3 ord
som også omfatter den fattige
det er en situation som mange
vil kunne debattere over
om det er selvforskyldt
eller er det uheld på uheld
men du vender den også
at alt bliver godt igen
udmærket fortalt
11 år siden