Replikker

Opgavebeskrivelse

Forsøg ved hjælp af mest mulig dialog at vise hvordan en indkøbstur i et supermarked foregår, hvis man er enten en træt mor efter 8 timers arbejde, med to trætte og sultne børn på slæb - en fortravlet forretningsmand, der egentlig havde glemt alt om sin bryllupsdag - eller en forelsket og genert ung pige, der får øje på sin udkårne ovre ved colaerne.

"Hvad med Cult Caramel? Kan du lide det?" spurgte hun opgivende.
"Ja", løg jeg eftersom jeg ikke ville irritere hende mere.
"Godt, så køber vi den og noget Sprite" konstaterede hun og fortsatte "Jeg regner med at tage den lyserøde kjole med den der frække udskæring på du ved, så kunne du jo også tage den korte nederdel på du købte tidligere?".
Jeg fik en klump i halsen, og måtte læse situationen. Det var som at løse sudoku, og jeg stinker til matematik og sådan noget. Jeg er mere til terningespil.
Rebekka kiggede slet ikke bagud på mig, så hun forventede formentlig ikke jeg ville protestere. Det gjorde jeg heller ikke.
Pludselig vendte hun sig i en hurtig piruette, så jeg stoppede helt op i hovedet på hende.
"Ej, hvad har du tænkt dig at sige til Thomas, hvis han lægger an på dig igen?" spurgte hun drillende og grinte hånende ved tanken. Denne gang borede hun sine iskolde blå øjne ind i mig, så jeg ikke bare kunne mumle hende et svar.
"Så siger jeg han er en taber, og at han skal skride" løg jeg igen. Thomas var min bedste ven, og vi havde aftalt at holde vores konfirmation sammen. Det skulle Rebekka og de andre bare ikke vide!
"Ja, og så giver du ham en flad bagefter!" tilføjede hun, og grinte igen.
Rebekka kørte videre på sin monolog, og da vi endelig er nået igennem SuperBrugsen, op til kassen bliver hun stille.
Åh nej, tænkte jeg. Nu skal jeg jo udfylde den der tavshed mellem os, for ellers synes hun bare jeg er kedelig. Jeg tænker som en sindssyg og misunder hende det lyse glatte hår, og smilehullet der fordyber sig i hendes kind. Jeg kunne jo spørge til ham, men det virker bare akavet når det er hendes tvillingebror. Selvom han flirter med alle inklusiv mig, så kender jeg ham stadig ikke godt nok. Det handler vist mere om Rebekkas interesse i os, end vores indbyrdes interesse i hinanden. Eller er han virkelig interesseret i mig?
"Jeg køber nogle chips med til os" smilede jeg til hende mens jeg febrilsk løb fra kassen tilbage ind i butikken, og først da jeg var vendt tilbage med chips, responderede hun med "jeg bliver bare fed af chips, og desuden har jeg taget noget der ville klæde dig meget bedre end chips" og peger på de lyserøde kondomer med jordbær-smag på kassebåndet. Hun smiler smørret og afslutter så med "hvis jeg betaler så lover du at bolle ham, ikke?"

Skriv kommentar

Besvarelsen Dronningen af Saba er publiceret 15/03-2014 14:37 af Anne Sophie Schou (Fitte) under skriveøvelsen Replikker.
Version 1 - 15/03-2014 14:37
Besvarelsen er på 420 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Martin K. Hansen (Dusty)
Jeg sidder og tænker: Skriv en roman om det realistiske sociale liv blandt teenagepiger. For det kan du tydeligvis, og det bliver meget hurtigt meget spændende og dramatisk med nogle meget simple virkemidler.
10 år siden