55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

"Du smækker lågen!" Malte kigger til siden, mens han løber.
"Hvorfor mig?" puster Bjarke og presser sig selv til at løbe hurtigere.
"Samtidig?"
Han nikker bestemt.
De kaster sig ud fra haven og smækker lågen i. Hansens schæfer gør arrigt på den anden side.
"Lad os håbe at den postkasse snart kommer ud til vejen."

Skriv kommentar

Besvarelsen Løb! er publiceret 15/08-2014 11:00 af Jette Petersen (Babyangel85) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 2 - 18/08-2014 09:05
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Nydelig lille sag, synes jeg. Men måske kunne hundekonflikten være kommet tidligere. F.eks. kunne vovsen måske ha' gøet i starten?
7 år siden
7 år siden
#2 Tobias Mørch (tjDarch)
Jeg synes, teksten har et smigrende tempo. Som Søren nævner det, kunne spændingsniveauet hæves yderligere, hvis den arrige hund jagtede dem frådende og snappende. Men jeg er vild med situationsvalget.
7 år siden
7 år siden
#3 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Ha-ha! Ja, den er dramatisk. Nu er den slags vist vedtaget ved lov. At posten skal leveres ved vejkanten eller sådan noget. Jeg synes bestemt du har udnyttet dine 55 ord godt og dramatisk. Kan sagtens se køteren for mig.

Der er så lige et synsvinkelskift der mig forvirrer lidt. Først er historien set udefra. Det er Malthe og Bjarne på postruten. Så skifter du til indre synsvinkel (hvis?) når du skriver: "Vi kaster os ..."

Mikala
7 år siden
7 år siden
#4 Kamilla Møbjerg Jensen (kamillamoebjerg)
Rigtig fin lille historie - kort og godt. Fint valg af situation også, men ja, du skifter fra 3. til 1. person.
7 år siden
7 år siden
#5 Michael Glenstrup (glenstrup)
I modsætning til en tidligere kommentar synes jeg, det er fint, at hunden først gør til sidst. Det giver, for mig at se, en dobbelt spændingsopbygning, der både handler om, at man som læser fornemmer, at der er optræk til panik og at der skal ske noget, men samtidig undrer sig over, hvad der er tale om. Så situationen er for mig at se fint bygget op.
Jeg forstyrres også af synsvinkelskiftet.
Jeg fornemmer også, at den sidste sætning giver et lidt for brat temposkifte. De må være forpustede efter den løbetur og stadig have hjertet oppe i halsen, så en så rolig, velovervejet replik virker vist ikke troværdig. Mon ikke den kan ændres lidt mere i retning af ophidset talesprog?
7 år siden
7 år siden
#6 Jette Petersen (Babyangel85)
Tak for kommentarene. Jeg havde ikke selv lige tænkt over det med personskiftet, men det er nu rettet. Tja måske kunne jeg vælge at de siger noget andet til sidst. men det skal være kort og jeg overvejede også at de hev efter vejret, men jeg mangler plads :-D
7 år siden
6 år siden
#7 Jytte Black (Lilla Blomst)
Hej Jette
Sjov pointe din historie har til sidst, det tænkte man ikke lige da den startede.
Vh. Jytte
6 år siden