Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Luften er tyk af sort røg og det ryger fra alle de bygninger hun kan se. Sortsvedne bygninger - ruiner. Hendes bare tæer er opsvulmede af forbrændinger, og flere ulmende gløder på jorden gør ikke nogen forskel længere. Hun kan faktisk ikke gå på de fødder. Men alt er lige meget nu og hun gør det alligevel med håb om at finde et menneske. Der findes ikke længere andet end rygende bygninger, det kan der ikke nu. Et øjeblik stopper hun med at gå. Hun ser op. Solen er svag gennem den tætte røg.
Hun hører gråd et stykke væk.

Skriv kommentar

Besvarelsen Undergang er publiceret 26/10-2014 02:15 af Thea Haunstrup under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 26/10-2014 02:15
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Tina Bojsen
Flot kortfattet tekst, hvor du udtrykker flere ting. Katastrofe, undergang, håbløshed, og dog mod på at fortsætte. Flot med linien med solen igennem røgen - symboliserer vel håbet om at finde et menneske på trods af alle odds? Og så hører hun gråden - så det lykkedes! Også flot, at du på trods af den korte tekst formår at beskrive, hvordan hun har det rent fysisk med sine ømme fødder, som er opsvulmede af forbrændinger. Du husker også at beskrive hendes utrættelige kamp.
9 år siden
9 år siden
#2 June Summers
Hej Thea
Meget flot besvarelse, som udover at være velskrevet indenfor temaet, også rummer god information om hovedpersonens karakter og historiens mulige fortsættelse: katastrofens efterdønninger og vejen ud som et helt menneske, måske med et nyt menneske i sin varetægt. Topkarakter fra mig.
Bedste hilsner June
9 år siden
9 år siden
#3 Miro Honua
Minder mig i den grad om billeder fra Hiroshima efter A-bomben. Billeder der har brændt sig ind - du skriver dig ind i rækken af billeder. Meget flot og god kombination af det meget tætte, personlige - smerten i de brændte fødder, og den store undergang. Tak for lidt håb.
9 år siden