Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Vasen fløj igennem luften og ramte væggen af poleret beton. Glasset knustes i tusinde stumper, vandet fløj til alle sider og farvede det lyse egetræsgulv. En stor, løbende plet forblev på væggen. Ilden i den tændte ildsted flakkede varsomt. Vinduerne spejlede den uhyggelige situation:
To mennesker i hver sin ende af det moderne lokale, råbende over banaliteter. Ordende splintrede luften.
En dør blev højt smækket i. Menneskerne var gået hver til sit i frustration og vrede over, ingen af dem blev hørt. De talte langt over hovederne på hinanden, og deres ord druknede i høje råb og voldsomme skrig. Banaliteter.

Skriv kommentar

Besvarelsen Banaliteter er publiceret 22/12-2014 02:34 af Frederik Glerup (Onomatopoeia) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 22/12-2014 02:34
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 40.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Carsten Breuning (carstenb)
Jeg er ikke sikker på at denne besvarelse holder sig til opgave vis-a-vis Katastrofe. Nuvel, et ægteskab på vej i opløsning er vel også en katastrofe.

Når vaser bliver kastet er nogen vred, meget vred. Det syntes jeg ikke lyser ud af din skrift og det savner jeg.
9 år siden
9 år siden
#2 Frederik Glerup (Onomatopoeia)
Det er vigtigt for mig at holde fast i, at denne drabble skal ses som en redegørelse (eller noget tilsvarende) af en situation.
Jeg forholder mig neutral i situationen og skildrer det, der foregår - det er også lige netop det udtryk, jeg praktiserer i øjeblikket.
9 år siden
9 år siden
#3 E-s-b-e-n
Ret det lidt til (fandt et par grammatiske fejl). Det betyder meget for mit indtryk, at grammatikken er på plads, da jeg ellers får et dårligt indtryk inden jeg er færdig med læsningen af dit arbejde. Og det er ærgerligt.

At beskrive et rum som "moderne" er en intetsigende beskrivelse. Beskriv rummets genstande/møbler, farver mm. og lad læseren danne sig et billede derfra.

Sætningen "glasset knustes i tusinde stumper" er unødvendig lang (især med denne opgaves intention in mente). Den kunne forkortes til "glasset knustes".

At du bruger ilden og vinduerne til at opbygge en stemning er en god idé.

Venlig hilsen Esben
9 år siden