Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Larm.

Biografen, der for få sekunder siden var helt stille, er et virvar af paniske skrigende mennesker, og gerningsmændenes konstante og uforstyrrede pistolskud. Jeg hører en pige kalde "FAR!". Hun er ikke en dag over 10. Hendes skrig skærer gennem mig, det løber koldt ned ad ryggen, jeg er bange. Jeg er for første gang i mit liv panisk bange.
Jeg gemmer mig. Det gør ondt i kroppen. Lukker øjnene. Er jeg en kujon? Skal jeg hjælpe? Kan jeg hjælpe?

Jeg ved ikke hvad der skete med pigen og hendes far. Jeg kigger op for at se. Pistol. Ild. Kugle.

Skriv kommentar

Besvarelsen Panisk bange er publiceret 11/10-2017 20:47 af Karoline H. Nielsen (Kachibas) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 11/10-2017 20:47
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 18.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 år siden
#1 Nils Højsager-Jessen (storyteller)
Dramatik på højt plan, tænker på terroranslaget i Paris. Synes ikke lige du kommer tæt nok på. For mange ufærdige spørgsmålstegn.
2 år siden
2 år siden
#2 Karoline H. Nielsen (Kachibas)
Hej Nils,
Tak for din kommentar.

Jeg har blot 100 ord at gøre godt med, og ønskede med teksten, at skabe en panisk, dramatisk situation, hvor man kan fornemme fortællerens kamp; skal "jeg" hjælpe, eller skal "jeg" overleve selv?

"Jeg"-personen ender med at blive skudt, og bl.a. derfor får vi ikke mere info omkring hvad der sker.

Skriv endelig hvis jeg har misforstået din kritik :-)
2 år siden
2 år siden
#3 Gaia Liv
De første tre linier giver mig et klart og forfærdeligt billede.
Det er fortættet og mættet af handling. Pigen bringer lidt forstyrrelse og jeg kommer i tvivl om troværdigheden. Kan man høre om det er en pige, og om hun er under 10 og er det nu egentlig vigtigt? Hvad med ; et barn kalder/skriger/klynker "far".
Panisk bange og at gemme sig matcher hinanden, men hvilke følelser ligger bag dine tanker om at være en kujon? Er det skam, vakt af barnet som er mere sårbart end dig?
Jeg kan sagtens forestille mig, at man kan tænke de tanker, du beskriver mens man gemmer sig, og måske især bagefter når selvopholdelsesdriften er tilfreds.
Skiftet til datid i ...jeg ved ikke...forstår jeg ikke.
Pistol, ild, kugle. Bliver du dræbt? I så fald ville mørke måske passe bedre end kugle. Jeg tror ikke, man når at se den.
På den anden side...kan man jo heller ikke skrive denne tekst, når man er død.
Kan du bruge denne kommentar?
Vh
Gaia
2 år siden