Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Henriks blik var tomt og fraværende. I øjenkrogen kunne man se en enkelt tåre, som han kæmpede for at holde tilbage. Himlen var blodrød med solen tittende op fra horisonten, og foran Henriks beskedne Fiat kørte en stor Arla-lastbil. Hans tanker kørte afsted med ham, og han kunne ikke slå tanken om kun at se sine børn hver anden weekend ud af hovedet. Birgit havde altid været så kontrollerende. Hvad hvis han aldrig får sine børn at se igen? Skilsmissen tog virkelig hårdt på ham. Tankerne havde taget fokusset væk fra trafikken. Han ænsede knap lastbilen, der pludselig stod stille.

Skriv kommentar

Besvarelsen Fokus er publiceret 07/11-2017 20:55 af StupidBird under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 07/11-2017 20:55
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

3 år siden
#1 Anonymusmama
rørende !
3 år siden
3 år siden
#2 Trine Skau
Jeg kan virkelig godt lide, at din tekst er så dagligdags-agtig - at du nævner Henriks beskedne Fiat og en Arla-lastbil - det gør det nærværende, at det ikke bare er en lastbil og en bil. Det sætter en stemning og giver noget personlighed til den korte tekst. Kunne godt forestille mig teksten som en del af en større roman eller novelle, og vil gerne vide mere om hvordan Henrik kommer tilbage fra sin krise (hvis ikke han dør i den her tekst).
3 år siden
2 år siden
#3 Nils Højsager-Jessen (storyteller)
Lidt uhyggelig, mest fordi det jo slet ikke er urealistisk. Godt skrevet, Giver med den korte tekst alligevel et godt situationsbillede og en slutning der selv om den ikke er udtalt rammer som et hestespark i brystkassen.
,
2 år siden
2 år siden
#4 Sys Høj (Forårsglad)
Så behøver Henrik måske ikke tænke hvornår han ser sine børn igen...:-(
2 år siden
2 år siden
#5 Anni73
Det er en trist kør bil, når du kører bil situation. Jeg kan også sagtens se den her korte prosa i forbindelse med en lidt længere novelle.
2 år siden