Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Du sagde noget andet end det, der var sket. Du gengav en radikal anden virkelighed, end den der tronede blik-klart i min hukommelse (og det der var). Jeg kiggede på dig, og gjorde mig umage for at sende dig et fuldstændigt mimik-frit ansigt, der havde til hensigt at sløre den absolutte rædsels-forvirring der jog rundt i blomkålen. - 'Hvornår skal vi spise, Nola?', sagde du. Mit mimik-løse, det-du-lige-sagde-var-meget-mærkeligt-ansigt skræmte dig vist lidt. - 'Far. Jeg hedder Thomas, far. Avisen...'. Du rynkede panden. - 'Jeg kom bare lige forbi med avisen'. Far. Dit blik i det sekund: forvirring. Forvirring og vantro.

Skriv kommentar

Besvarelsen Mor har været død i ti år, far er publiceret 24/11-2017 16:02 af Thomas Inge Jensen under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 24/11-2017 16:02
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Nils Højsager-Jessen (storyteller)
Har selv haft en far der ikke mere kunne forstå verden, forstå nutiden, levede i fortiden. Det er skræmmende og den dag i dag, har jeg svært ved at sortere mine minder om ham, før og efter han fik demens. Du rammer meget godt den afmagt, man har i lyset f en forfærdelig og forvrængende sygdom. Skrivestilen er efter min mening lidt for stakato.
6 år siden
6 år siden
#2 Sys Høj (Forårsglad)
Min mormor var også dement og der gik kaos i tingene engang imellem og det er hårdt, når de ikke er til stede altid og hun var der, men det gik ret så galt engang imellem, når der kom lejebål i mikro ovnen og hun lavede kaffe helt sin egen måde og hang ud med personer, som ikke var helt godt for hende og hvor hun endte henne.Tak for din lille historie.
6 år siden
6 år siden
#3 Niels Cenius (Snowlion)
Selvom historien er som et godt hurtigt Polaroid foto, får man også lyst til at konflikten mellem de to skal fylde en hel novelle ud. Fint sprog. Ordet radikalt er bare for meget et mundtligt ord for mig. Så det støjer...i mit hovede. Men nysgerrig bliver læseren her. Niels
6 år siden
6 år siden
#4 Thomas Inge Jensen
Tusind tak for Jeres svar - måske kan I huske det: det meget nye i, at få kritik af andre. Absolut brugbart og lige i solar plexus - staccato. Radikalt. Hvor er I skarpe. Tak. :)
6 år siden
6 år siden
#5 JacobPatrickPoulsen
Synes du skriver meget godt og kan godt lide din fortælling. :)
6 år siden