Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Alarm. Projektører tændtes. Lyste nattens ufremkommelighed op. Mennesker myldrede frem som af ørkenens sand. Helikopteren fløj ham ind. De rullede den sårede over på noget plastik. Blodet strintede ud af den halvt overskårede hals. Jeg lå ind over ham, mens jeg søgte hans øjne, talte til ham, bad ham holde ud. Han gurglede, rallede, blodet løftede sig som lava i munden på ham, rullede sukkende tilbage, øjnene skræmt udspilede. Jeg læste, bad, velsignede. Lukkede blidt hans øjne. Langsomt slappedes hans krop. Kun den endnu levendes åndedræt hørtes. Projektørerne slukkedes. Mørket sænkede sig. Der blev stille. Ørkenen tog sit den nat.

Skriv kommentar

Besvarelsen Nat i Irak 2006 er publiceret 07/05-2019 17:02 af Hardy Lund Olesen (ethos) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 07/05-2019 17:02
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år, 2 måneder siden
#1 Jannik Ledreborg Brun (Brownie Jannik)
Man føler det virkelig som om man selv er til stede.
Elsker ordvalget "strintede", det giver sådan et klart billede i mit hoved.
Jeg får næsten lyst til at spørge om det er noget du selv har oplevet?

Vh. Jannik
1 år, 2 måneder siden
1 år, 2 måneder siden
#2 Alf Fills
Det er en dramatisk og velskrevet tekst. Man kan selv godt fornemme den iskolde atmosfære, og se hvor modbydelig en situation det må være. Om det er en virkelig hændelse eller fiktion, får man lyst til at spørge om - men ellers virkelig godt arbejde og et godt bud på en drabble (har også selv skrevet lignende tekster). Ser frem til at læse mere :)
1 år, 2 måneder siden
1 år, 2 måneder siden
#3 Lisbeth Angelbo (Lang)
Rigtig fin tekst. Billeder af ørkenen, der tager sit, står tydeligt for mig. Og det er det, en historie skal for mig. Beskrive, så jeg føler, at jeg er der.
1 år, 2 måneder siden
1 år siden
#4 Johannes Hansen (svævende-sind)
Masser af billedsprog.. meget intenst
magtesløshed og en slags accept af situation til slut
som om det bare var endnu en dag
endnu en dag i ørkenen

flot skrevet
1 år siden