Inspirationsøvelse #7

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Blodet løb.
Køen bag ham vrikkede og vrissede, alle utålmodige efter deres strøgtur og for at komme ud igen i en fart. Varens prismærke blev ikke registreret i kassen da blodet indsmurte såvel varer som gulv, rendende fra hans stumpnæse. Køen voksede og voksede, og der lød nu tilråb fra de bagerste geledder om at bløde færdig eller falde død om.

Hans panik voksede. Luften bed og den smule der trængte ind igennem den tilstoppede næse smagte af støv i sidste time. Når weekenden nærmede sig havde ingen tid til blødende indkøb, og da slet ikke fra en hjemløs. Manden foran ham med poser med vinflasker og spareribs stod stille med rynker om munden og afsky malet i ansigtet. Det stoppede måske Bo's hjerte et øjeblik men ikke blodet der strømmede derfra.

Endelig kom en ekspedient til den ubemandede og selvbetjente kasse hvis alle overflader var våde og tildækkede af det røde hav, og Bo kunne omsider høre sig selv tænke trods tilråb og et bankende hjerte. Manden foran fnyste og gik ud af supermarkedets store døre. Kasseekspedienten tog en klud og smurte irriteret lidt blod væk og spurgte "Ellers andet? En spådom?". "Nej, bare smid bonen ud". "Bonen?! Makker, du har ikke betalt for varerne endnu, og skulle jeg gætte kommer du ikke til det. Nej, læg den klamme 500-kroneseddel i lommen igen og fuck af din bums!". Bo gjorde stivnet som befalet, og skyndte sig at vende blikket fra ekspedienten og de andre kunder ned til det blodindsmurte gulv og indkøbskurv med rugbrød og makreldåser. Kvinden bag ham tog et skridt bagud, og hele køen ligeledes. Var de bange eller var det afsky for hans tandløse mund og brækkede næse, tænkte han et øjeblik. Måske troede de at blodet smittede med hjemløshed.

Den mystiske attentatmand der havde sparket og slået og forsøgt at kvæle ham med sit slips stod nu pludselig foran ham, netop som han skulle til at gå tomhændet fra supermarkedet. Han kunne se sit eget spejlbillede i mandens blankpolerede tænder der alle var synlige i et triumferende smil. Bo's eget blev holdt tilbage af kvælende blod i halsen. Manden i habit sagde "Du har ikke mobilepay? De tager ikke imod kontanter her, men kom, så skal jeg fjerne dig herfra,"

Bo fulgte manden med lædertasken ud af supermarkedet trods hver en fiber i ham skreg at han skulle blive, i blodbadets pool. På gaden igen var manden med røve næver pludselig væk, og et stik i ryggen fik Bo ned på knæ. På en mur til venstre for Bo var 2 reklameskilte hvoraf Bo røg op af det ene, udåndende. Det ene var for Hus Forbi, og det andet Digitaliseringens Spåkone.
Tilfældige ord: prismærke, spåkone, stumpnæse, strøgtur, attentatmand

Skriv kommentar

Besvarelsen Din skide mobil er publiceret 02/03-2022 09:25 af Ansu Orheim (Ansu) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #7.
Version 3 - 02/03-2022 09:44
Besvarelsen er på 448 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

15 dage siden
#1 Lars Bahlsen (Bahlsen)
Indtil attentatmanden var det simpelthen læse-guf.
Derefter fattede jeg ingenting.
15 dage siden
14 dage siden
#2 Ansu Orheim (Ansu)
Hej Lars,
tak for kommentar :-)
Ej, du har ret, det er lidt volapyk for udefrakommende, men ikke for alle. Jeg har det med at skrive lidt i øst og vest :-P
14 dage siden
14 dage siden
#3 Ansu Orheim (Ansu)
en musik-video der ku forklare hele teksten, hvis man kunne gøre det på skriveøvelser, er den hvide mand Sage Francis - Blue / https://www.youtube.com/watch?v=6LVMSDPNObE&list=PLxIfxBdMuflCI5q5csmxWJ27u2w9ryIdz&index=4
14 dage siden