Varmen over overfladen

Inspirationsøvelse #5

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 5 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 5 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 5 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Nu var han der snart.

Åndedrættet blev roligere og dybere, helt ned i mavsen. Skuldrene sænkede sig lidt, og de trætte tæer kunne endelig mærkes igen.

Nu var han snart hjemme, og trods aftenens mørke og stilhed kunne han i det fjerne skimte sine elskede stokroser råbe 'velkommen hjem!' til sig. De bordeux-farvede blomster der slangede sig op af hans hus var som et sagte fyrtårn i det fjerne, trækkende ham til sig og lettende vægten han bar.

Ensomheden ude iblandt andre blev udholdt med en maske af smil, fra øre til øre, og som hende den nye beskrev det var det til tider som at skrige under vand, med alle omkring troende at det var sang.

"Ingen svømmer ud til en druknende kvinde, af frygt for at blive trukket ned i fucking dybet, så jeg sagde bare 'fuck it' og gik med til at skovle sne, selvom det sgu næsten er gult man, men hey, hellere drukne her i havet end i et akvarie" havde hendes kyniske stemme henkastet slynget ud inden endnu flere bølger af ord fulgte. De havde sammen tidligere på dagen ventet på kunder, på bænken i Byparken, og imens hun havde talt havde han været travlt optaget af lyden fra den lille byflod der kunne høres i det fjerne, på trods af hendes stemme og bilernes dytten og hosten. Hendes ord havde været en sten i skoen resten af dagen, men nu var dagen snart omme.

Roserne var hans trofæ, en påmindelse om at han havde grønne fingre, for han havde plantet dem alle selv. Det var ikke kun sne han kunne skovle, men også jord, orme og ord, hendes ord der nu var ved at blive til endnu et glemt ekko i det fjerne. Hjemme igen i sit trygge hus ville dagens løgne fra kunderne, sandheden fra kollegaen og alt midt imellem være endnu en skygge på flugt fra hans lys, som hans bror plejede at sige. Broren var måske fattig som en bums, derude i provinsen, men hans ord var altid kilde til jalousi såvel som fascination. Fotoet af ham derhjemme var mandens mest elskede ejendom, og samtalerne med rammen og det spejlende glas var altid dagens højdepunkt.

Kunderne her om efteråret havde altid travlt, uden tid til det sædvanlige røvslikkeri af ham og hans kollegaer på bænkene, og dette var sæsonen han altid så frem til, resten af året. Denne tid var hans fyrtårn, ligesom roserne uden for hjemmet, for jo mindre andre smilede, des mindre behøvede han selv.

Fyrtårnet af indbydende roser var nu endelig nået, som han nåede frem til sit hus og sin dør, men da han åbnede denne hørte han pludselig kvindens stemme råbe "Frys!!!"
Tilfældige ord: stokrose, trofæ, maske, akvarium, foto

Skriv kommentar

Besvarelsen Varmen over overfladen er publiceret 13/10-2022 23:41 af Ansu Orheim (Ansu) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #5.
Version 3 - 23/12-2022 03:02
Besvarelsen er på 447 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

28 dage siden
#1 Ansu Orheim (Ansu)
Til hateren der har givet denne øvelse 1 stjerne - jalousi er en moder, hva?
28 dage siden
26 dage siden
#2 Junior Christian Andersen
Du har ingen kontrast i dit budskab. det hele er en stor "løgn"

du er en fiktions figur, andet kan du vel ikke formå at drive dit trivielle skriv med.

Du er kedelig i formuleringen, og du jonglere ord, dårligere end end klovn, som bliver betalt for det.

du er en "klovn"

tager maling på hoved, og siger (se mig Se mig) se hvad jeg kan.

og hvad er det så at du kan?

det du kan, er så u originalt og langt fra at være unikt.

du blinder ind i mængden.

sæt dig ned og skriv noget ordentlig hvis du bør skrive?

så kan det være, at du kan lære, at være et godt menneske. Jesus Fucking Kristus.
26 dage siden
26 dage siden
#3 Ansu Orheim (Ansu)
Endelig noget "real talk" fra dig, "Junior C...", whatever dit navn er.

Tak for kommentar, det er rart endelig at læse noget følelse fra dig. At det så lige er til en skriveøvelse... men lad nu det ligge. Tak for bevismateriale Ø. Kom, nu vi er igang; kom med Æ og Å også.

Ift din "kritik" - okay, at søge hjælp er nok lidt for optimistisk, i dit tilfælde..

Men fint, ift din "kritik" = ved du hvad virkelighed er? Ved du hvad fiktion er? Vidste du at du kan være anonym når du søger hjælp? Nå nej, teksten teksten teksten, jeg vil forsøge at holde mig til bolden..

Okidoki, jamen tak for din kritik, jeg vil forsøge at lære at hacke (eller hyre en), så jeg kan lære mere om hvordan man skriver virkeligt, reelt, autentisk, fra en mester som dig. PS: opdater din antivirus
26 dage siden