Seneste kommentarer

2 timer, 14 minutter siden
Caroline Søholm (CarolineS)
Jeg har fundet en saks; næste gang bruger j...
Svarkommentar
Hej Kasper,
Først og fremmest tusind tak for din kommentar.
Med ordet "mælkegæld" hentyder jeg til den skamfulde følelse af at "skylde noget" som en form for uoverskuelig gæld til en forælder / forældre, der har skabt, født og båret én ind i livet, hvis det giver mening :)
Vh. Caro
2 timer, 14 minutter siden
3 timer, 28 minutter siden
Kasper Jepsen (Kasper J)
Jeg har fundet en saks; næste gang bruger j...
Stærkt digt. Jeg kan godt lide vekselvirkningen mellem (forholdsvis) tørre konstateringer, og dine viljefyldte og meget stærke angrib på den der tiltales i digtet. Dog er jeg ikke helt sikker på hvad der menes med "mælkegæld" osv :)
3 timer, 28 minutter siden
4 timer, 19 minutter siden
Christina Olsen (Christina1212)
At være et med den rette
Kort og ret fint digt :)
Må alle opleve det at blive et med den rette <3
4 timer, 19 minutter siden
5 timer, 12 minutter siden
Ansu Orheim (Prem)
Overgreb
Hej Cille,

som Ileme skriver, virkelig stærkt gået. Det er utroligt hvordan du med få ord kan fremmane et billede der på én gang er nutid (konfronterende/til en bestemt modtager) og datid - et levende billede. Jeg håber at du/jeg-personen går en fremtid i møde med genfinding af ejerskab over såvel skæbne som krop og sjæl.

Det er modbydeligt at føle sin frihed frarøvet, sin stemme fortiet og sit legeme som ens modstander indeholdende gift der må ud. Med få ord får du malet et komplet billede af noget helt ekstremt komplekst, og særligt, for mig, er æstetikken i slutningen stærk. At det er skrevet i datid og ikke nutid giver desuden mig som læser en forhåbning om, at det er et overstået kapitel, at hele dig/jeg-personen er hel igen, har healet noget af det mest absurde man kan komme ud for, fragmentation, trods arret måske er for altid. For hvad det er værd, tror jeg at det universelle/simple i dette digt kan være en stor hjælp for andre, for mig i hvert fald, og jeg HÅBER at det har været ligeså givende at skrive. Min egen erfaring med at nedskrive traumer, er at det først føles modbydeligt og drænende, en gentraumatisering, men at man efter x tid PLUDSELIG opdager, at det skrevne har mistet sin kraft, at energien bag lige så stille er forsvundet. Den kan komme igen, men er man kommet af med den én gang, kan man gøre det igen, 2. gang mindre drænende, og 3. gang ligefrem katarsisk/energi-SKABENDE, som jeg finder dit digt er, takket være opsætning/flow, ordvalg og ikke mindst det ubeskrivelige, energien det føles skabt i og med; hadet afgivet hvor det hører hjemme, alle andre steder end i dig/jeg-personen, den uskyldige, overleveren.

mvh Ansu
PS: Traumer kommer i mange former, men smerten er måske universel - i hvert fald troede jeg i mange år at dette musik-track handlede om et overgreb begået mod kvinden Jean Grae (legendarisk, fantastisk musiker, der har lavet undergrundshiphop siden vistnok midt-90'erne, og som i dag laver foredrag og workshops (sidst jeg læste om hende for år tilbage)), og jeg opdagede først med musikvideoen, at sangen handler om en abort - som al musik/poesi er historien tvetydig, eller også er jeg bare lidt langsom; 'My Story -Spitting till they shame you': https://www.youtube.com/watch?v=jFz6ECvaiqQ
5 timer, 12 minutter siden
10 timer, 44 minutter siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Et spørgsmål om tiden
Hej Angeling
Smukt magisk velskrevet men også dybt sørgmodigt og trist digt. Ja og vand fordamper MEN husk det kommer tilbage som livgivende regn. Tak for ordene fra Ulla
10 timer, 44 minutter siden
10 timer, 48 minutter siden
Susanne Haltou (Sanne53)
Jeg bestemmer selv hvad jeg vil tænke på 3
Svarkommentar
Hej Mette

Ja, det er virkelig træls når fornuften bliver slæbt efter følelsen, uanset hvor højt fornuften skriger. Eftersom du skriver at du VAR alkoholiker lyder det til at du har fået et værdifuldt samarbejde i stand mellem fornuft og følelse og jeg gætter på at du kan bruge den succes i mange, mange andre sammenhænge. Jeg vil ønske dig tillykke og sige: GODT GÅET! Nu ved du, at du kan. En uvurderlig erfaring.

Kærlig hilsen
Susanne
10 timer, 48 minutter siden
11 timer, 1 minut siden
Susanne Haltou (Sanne53)
Jeg bestemmer selv hvad jeg vil tænke på 3
Svarkommentar
Hej Inge

Du er en klog kvinde. Jeg er slet ikke uenig, blot angriber jeg vores hjerne fra en anden vinkel end jeg tror du gør. Mit fokus er på hjernen, computeren, som givetvis for forprogrammeret, men langt fra færdigudviklet. Det skal vi selv sørge for. Og den frihed, fx til at tro på Gud/en højere magt eller ej, og i det hele taget tage beslutninger, skal vi selv finde ud af gennem de erfaringer vi gør livet igennem. Selvfølgelig fejler vi en masse gange, men for hver gang bliver vi en lille smule klogere. Jeg tror ikke på en enkelt sandhed, men mange, som vi hver især må stykke sammen, for at få et meningsfuldt liv.
Jeg er ret vild med dette ordsprog: Følg den der søger sandheden og forlad den der har fundet den.
Tusind tak for din refleksion. Den er virkelig spændende.

Susanne
11 timer, 1 minut siden
11 timer, 15 minutter siden
Susanne Haltou (Sanne53)
Jeg bestemmer selv hvad jeg vil tænke på 3
Svarkommentar
Hej Ulla
Eksemplet med græsklipningen var tænkt som et hverdagseksempel - noget alle kender. Lidt træls, men det skal jo gøres. Succesen (måske overdrev jeg den lidt) er for at anskueliggøre tilfredsheden når jeg gennemfører en beslutning, i modsætning til når jeg lader mig aflede af øjeblikkets lyst til noget sjovere og dermed udsætter eller helt dropper min beslutning.
Dette, at gennemføre en beslutning, styrker tillige min selvfølelse og troen på - eller bevidstheden om, at jeg kan stole på mig selv, hvilket er ganske afgørende at jeg også tør stole på andre.

At lægge sig på græsset og nyde duft og farver skal der selvfølgelig også være plads til, men ikke på bekostning af min beslutning - eller rettere: Jeg kan jo beslutte, at før jeg klipper græsset lægger jeg mig ned og nyder det. Bagefter klipper jeg græsset og gennemfører dermed to beslutninger: Win Win :)
Tak for dine refleksioner. Igen meget inspirerende.
Susanne
11 timer, 15 minutter siden
11 timer, 36 minutter siden
bums123
Stedet Med Det Rådne Gulv
husk og brug support a creator code maue
11 timer, 36 minutter siden
11 timer, 37 minutter siden
bums123
Stedet Med Det Rådne Gulv
den er sindsyg fortniteman66
11 timer, 37 minutter siden
12 timer siden
Cille Bo
Det der blev dræbt
Det, du skriver om, råber mod himlen!!! Virkelig! Der kan slet-slet ikke bruges store ord nok om, hvor stor en idiot sådan en mand er. Men du forsøger at få sat ord på:
"dit store svin,
dit store indskrænkede modbydelige møg dyr
med forstoppelse af storhedsvanvid."
Og
"Du er et lille kryb,
en lille bitte myre uden ben,"

Og du ender med at begrave dit eget kvindelig - men vær vis på, at de skrig, der kaster sig lydløse ud over kanten - bliver hørt!
12 timer siden
12 timer siden
Cille Bo
Dna
Virkelig flot og velskrevet digt om selvhad. Du har nogle fantastiske, stærke og fantasifulde billeder. Det tåler at blive læst flere gange - og giver faktisk mere for hver gang. Sætningen "gidsel og gidseltager af samme DNA" gør det til et DIGT - selvfølgelig er det et digt, men det gør det til et DIGT-DIGT!

Jeg må sige, at det lever op til din forfatterbemærkning: "At være sin egen værste fjende".
12 timer siden
19 timer siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Jeg bestemmer selv hvad jeg vil tænke på 3
Kort og godt fortalt, så jeg med det samme kommer til at tænke på, hvor farlige især impulser kan være, de impulser der kan være styret af en dragning indefra. Jeg tager lige mig selv med, da jeg engang fik at vide, at jeg skulle følge mine indre lyster/impulser, og jeg var alkoholiker, men det var de ligeglade med, i følge dem skulle jeg have været død i dag. - Du må gerne lægge flere refleksioner op med samme emne. Og tak for dem.
19 timer siden
19 timer siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Jeg bestemmer selv hvad jeg vil tænke på 2
Om igen. Du fik mig til at tænke på en helt anden spændende måde i din svarkommentar. For jeg tænkte hele tiden, at det er følelserne der starter tankerne, altså ligesom at trykke på en knap, og så begynder livet. - Men nu kan jeg pludselig vende det hele om og sige og føle i mig selv, at du faktisk har ret i, at tankerne kan styre følelserne, at man kan få følelserne rettet ind i en bestemt retning som måske er bedst for een selv. Tak for det. Det giver virkelig et helt andet perspektiv for mig. Og nu kan jeg pludselig fange mig selv på en helt anden måde.
19 timer siden
22 timer siden
Chrysanthe Appollina (LittleJensen)
Et spørgsmål om tiden
Det er et meget trist digt den måde det udvikler sig på, men så alligevel poetisk kunst du har formet. Man kan mærke hvordan man selv engang var flid og frygtløs og hvordan ens smukke kanter er blevet hamret i og man er blevet formløs og man ikke kan forme sig som man lyster, og det hele bare på et tidspunkt går galt. Om det enten er fordampning, eller et endeligt knæk.
Det giver rigtig meget stof til eftertanke.
22 timer siden
22 timer siden
Christina Olsen (Christina1212)
På den yderste dag - Kirsten
Hej Stine, fin fortælling :)
Der er et par småfejl, jeg har tilladt mig at rette. Dem kan du bruge, eller lade være :)

#1 “(...) mens den fjerde havde lagt sig ovenpå i hendes seng. Hvor den ville være i fred efter natten.”
(unødvendigt punktum, indsæt komma i stedet for).

#2 “Der var ingen, der ringede, David kun sidst på måneden.”
(Der var ingen der ringede, kun David sidst på måneden)

Du skriver godt og kan godt lide dine mange detaljerede beskrivelser.
Man bliver helt nysgerrig på Kirsten og sønnens forhold, hvorfor mon han ikke får del i arven?

Glæder mig til at læse videre
/Christina
22 timer siden
22 timer siden
Angeling Hu (Angeline)
Dna
Kære Emeli
Et stærkt digt! Jeg får voldsomme billeder af hvordan en selv bliver fanget i ens egne følelser..
Og gentagelse med sætningen synes jeg gør følelser stærkere.
Jeg kan virkelig lide beskrivelse: " ...selvet drømmer om livet og dømmer sig til døden
i pendul mellem yderpunkterne lukker jeg øjnene..."
Tak for digtet!
Bedste hilsner
Angeling
22 timer siden
23 timer siden
Angeling Hu (Angeline)
Bøffer
Kære Ulla
Da jeg læste de første to afsnit, var jeg ikke sikker, at det var en mand, indtil den tredje afsnit. (Fordi jeg selv er en, der arbejdede med regnskab, tager gerne billeder, når jeg befinder mig i naturen, og bliver fanget af et eller andet som er interessant, derfor er det lidt svært for mig at se med det samme, da det ikke bare andet tydeligere antydning i afsnittet.)
Men første afsnit har givet mig et klar billeder af en som lever et meget rutinepræget liv. Med de daglige dage s vaner han har og et job som han har haft i 20 år. Det kan selvfølgelig også forstås, som at han har et meget stabil indkomst.
Ved afsnit skift, synes jeg, at du har gjort meget godt, med den indledende slutning fra det forrige afsnit.
Følelsen som manden bærer med, er meget genkendelig for mig, det om pludselig at føle sig der mangler noget i livet, som om at det hele, kører i tomgang uden at nå målet, men alligevel man kunne ikke sætte ord og være klar over, hvad der er gal. Hvis det er din hensigt, så synes jeg, at du har gjort det godt. Fordi for mig som læseren mærker jeg tydeligt den irritation som manden muligvis har det.

Slutningen : " maden er jo godt, vi mangler ikke noget, Eller? …" God slutning og efterlader mig med eftertanker.
Tak for en tankevækkende tekst!

Bedste hilsner
Angeling
23 timer siden
23 timer siden
Christina Olsen (Christina1212)
Dna
Wow! Jeg kender selv tankerne og følelserne du beskriver så godt, og du fanger virkelig temaet om at være sin egen værste fjende!

Du skriver ret fint. Kan især godt lide din gentagelse af linjen “gidsel og gidseltager af samme DNA”. :)
/Christina
23 timer siden
23 timer siden
Angeling Hu (Angeline)
Kvinden
Svarkommentar
Hej Daniel
Dejligt at digtet kan få dig til at reflektere over dit liv. Mange tak for kommentaren!

Med bedste hilsner
Angeling
23 timer siden
1 dag, 5 timer siden
Ileme Rosenberg (Emeli)
Overgreb
Rigtig intenst og kraftfuldt digt, virkelig stærke billeder. Godt skrevet!
1 dag, 5 timer siden
1 dag, 6 timer siden
Inge Erhard (Inghard)
Jeg bestemmer selv hvad jeg vil tænke på 3
Vi er født med sjæl følelser, fornuft ånd, og bor i et legeme. Hjernen er en slags computer som sætter det hele sammen. Når vi overvejer noget gør vi det med hjernen med hjælp af de to andre fornuft og følelserne.
Menensker har evigheden i sig fordi vi er født med en ånd, i modsætning til dyreverden, dyr har følelser sjæl. Fordi vi også er åndelig er der en søgen i hvert menneske efter det uendelige.
1 dag, 6 timer siden
1 dag, 7 timer siden
Inge Erhard (Inghard)
Kvinde
Ja, du har ret, forstår dig, jeg er jo et bibelmenneske, og lægger værdi på ordets betydning, måske lidt for korrekt af og til. Mvh Inge
1 dag, 7 timer siden
1 dag, 8 timer siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Jeg bestemmer selv hvad jeg vil tænke på 3
Hej Susanne
dine billeder på fornuft og følelse er interessante, får mig til at tænke/mærke efter. Og når jeg nu læste din tekst, tænkte jeg er slå græs en pligt? eller en fornøjelse. du slår græsset og bliver glad (pligten er gjort og det glæder dig) eller du slår græsset (det er en stor fornøjelse at køre rundt i cirkler, dufte alt det grønne mærke/sanse/føle skyer træer og blomster, og det gør dig glad.)
I princippet kunne jeg også bare lægge mig i det høje bløde græs, nyde duftene lydene de drivende skyer og den varme sol, følelserne/sanserne vinder, det er ikke så produktivt/fornuftigt som at slå græs. Men måske er det engang imellem godt at slå fornuften fra for at få græsoplevelsen i ren form. Og måske er det nogen gange nødvendigt at slå følelserne fra og med sin fornuft overskue en "følsom situation". Tak for dine tekster de sætter meget i gang med gode tanker fra Ulla
1 dag, 8 timer siden
1 dag, 11 timer siden
Claus Poulsen (ClPollux)
Relikviers koncentrat
Svarkommentar
Hej
Tak for dine tanker og feedback.

Ja, er det skidt eller godt at leve i eller gennem sine drømme? Måske er drømme noget så fundamentalt, at vi ikke kan undslippe dem?

Følelsen jeg prøver at beskrive i teksten er den frustration, som man kan få, når man kommer i klemme mellem hverdagen/samfundet på den ene side og ens drømme på den anden. I min læsning har jeg gjort samfundet meget firkantet, så det ikke kan passe med jeg-fortællerens mere organiske drømme. Der er vel tale om en fremhævelse af det personlige på samfundets bekostning.

Det er vist et tema som går igen hos mig en del for tiden :-)

Igen, tak for dine tanker
1 dag, 11 timer siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

86Claus Poulsen (ClPollux)
75Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
64Charlotte Blanca (hvemerjeg)
62Ulla Hexibru (heksemutter)
58Ann R. Sørensen (Savanti)
53Buller Jensen (Spicey2)
53Hans Ib Noe Hansen
52Ard Malraes (Elissari)
49Ida Pedersen (Anita A)
44Sys Høj (Forårsglad)
42Mette Boe Christensen (MollyTrine)
42Niels Engdal (evighedsblomst)
41Ansu Orheim (Prem)
38Inge Erhard (Inghard)
32Caroline Søholm (CarolineS)
32Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
31Poul Erik Pedersen (Poulerik)
29Chrysanthe Appollina (LittleJensen)
28M.E. Elberg (melberg)
27Kirstine Enevold (kirstine12)
25Jimmy Acaster (Kafkaesque)
24Niels Cenius (Snowlion)
21René B. Johansen (Renebj)
20Schane Alexander Blicher
20Susanne Haltou (Sanne53)
19Christina H. Andersen (Ekita)
18John Katz (jonsplainer)
17Pia Hansen
16Sarah Wille Sligting Stannius (Sarah_Wille_Stannius)
15Christina Olsen (Christina1212)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

101Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
84Charlotte Blanca (hvemerjeg)
75Claus Poulsen (ClPollux)
71Ann R. Sørensen (Savanti)
63Ida Pedersen (Anita A)
57Anastacia Svensson (AnaVienna)
57Mette Boe Christensen (MollyTrine)
53Hans Ib Noe Hansen
49Sys Høj (Forårsglad)
45Buller Jensen (Spicey2)
40Caroline Søholm (CarolineS)
38Finn Prang (Fipra)
36Ulla Hexibru (heksemutter)
33Niels Engdal (evighedsblomst)
30Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
30Jesper Burgdorff Johansen (Agrippo)
29Susanne Haltou (Sanne53)
28Nicolas Jessen
26Poul Erik Pedersen (Poulerik)
23Lisa Brøndberg (Lisa Broendberg)
23Mads Hansen
22Ansu Orheim (Prem)
22Inge Erhard (Inghard)
18Hanne Lund (Hanne-b)
18Ard Malraes (Elissari)
17Britt Kjellerup
17Sarah Wille Sligting Stannius (Sarah_Wille_Stannius)
17Christian Severin (C. Severin)
16Martin Madsen (hermanøv)
16Jimmy Acaster (Kafkaesque)