Seneste kommentarer

30 minutter siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Når æ hav går ind
Svarkommentar
Hej Ulla. Det er fordi, det regner næsten hele tiden og vestenvinden bliver ved konstant, har aldrig før oplevet sådan en "vinter" uden østenvind. Efterhånden uhyggeligt. - Her laver åen sig selv tværs over marken, sammen med marksøer der bliver større og større. Gruer for den næste uge, vi må håbe det bedste. - Tak fordi du læste med.
30 minutter siden
2 timer, 4 minutter siden
Ulla Hexibru (heksemutter)
Når æ hav går ind
Hej Mette
Ja det er en "skræmmende tid", og et godt digt, der beskriver det som altid med stærke billeder. Jeg kan godt lide at du slår over i dialekt til sidst. Skræmmende billeder. Også her hvor jeg bor, svømmer åen over og videre ud i marken. Jeg bor ved en gammel mose. Tak for ordene fra Ulla
2 timer, 4 minutter siden
3 timer, 33 minutter siden
Mette Boe Christensen (MollyTrine)
Spejlbillede
Fint og stærkt digt om en kvinde der bliver gammel. Jeg blev lidt forbavset, da jeg læste sætningen "Jeg foragter hende", som vender hele digtet, - men lige der kunne du godt lave et ophold og dele digtet op i to vers. Jeg kommer til at tænke på, at alderdom tit er et stort tabu for kvinder der sminker sig mere og mere med rynkecreme osv., når de når de 50 og lyver om deres alder. -
3 timer, 33 minutter siden
6 timer, 2 minutter siden
Inge Erhard (Inghard)
Min historie om penge
Svarkommentar
Gud har en plan for hvert menneske, det står skrevet.
Hans velsignelse er ikke en slags trollekunst, men noget der tjener til vores bedste. ikke alle bønner bliver svaret på.
Det betaler sig at stå på den rigtige side på fodboldpladsen.
Mvh Inge
6 timer, 2 minutter siden
6 timer, 11 minutter siden
Inge Erhard (Inghard)
Min historie om penge
Svarkommentar
Jeg ser det også sådan,der er en som holder hånden over os,og sørger for vi får det bedste ud af livet. Mvh Inge
6 timer, 11 minutter siden
9 timer, 24 minutter siden
Magnus Rahbek
En verden lavet af tanker
Svarkommentar
Mange tak Iben, det jeg glad for! :)
9 timer, 24 minutter siden
9 timer, 35 minutter siden
Mathias Ravnholt (Ravnholt)
Trækkerdrengens trækfugl
Spændende og sjov ordleg!
Får pludselig et andet syn på trækfugle nu.. Måske flyver de og venter på hjørnet af en lille sky :D
9 timer, 35 minutter siden
10 timer, 50 minutter siden
Morten Vestergaard Jensen (Morten Vestergaard)
Sandhedsstøv
PS. Skøn titel.

(det var det eneste jeg ville tilføje, men kan ikke få lov at publicere en så kort kommentar, så nu skriver jeg dette her også og så håber jeg, det glider igennem ...)
10 timer, 50 minutter siden
10 timer, 54 minutter siden
Morten Vestergaard Jensen (Morten Vestergaard)
Sandhedsstøv
Hej Emily,

Jeg bliver i godt humør af at læse din profiltekst! Dejligt at du har fået skabt sådan et rum for dig selv med pen og papir.

Med hensyn til din tekst, er jeg meget enig med hvad Polina skriver. Dejlig tekst. Synes det virker som om du skriver meget ægte og har en masse stof inde i dig, som bare skal foldes ud og det er jo bare skønt. Jeg nyder også, når du, midt i billedsprogene og de storladne toner, ind i mellem bliver helt enkel og konkret: ”Hun underskylder sin forsinkelse.”

Et par forslag til formmæssige ting du kan lege med, hvis du skulle få lyst:

Eksperimentere med at forenkle det enkle endnu mere og variere længden af sætningerne lidt. For eksempel ændre:

”Hun underskylder sin forsinkelse, men jeg fejer hendes undskyldning til side og fortæller hende, hvor glad jeg er, for at hun er her nu.”

Til:

”Hun undskylder sin forsinkelse. Jeg fortæller hende, hvor glad jeg er, for at hun er her nu.”

Jeg kan godt lide at du bruger lange afsnit, uden en masse linieskift. Det giver en dejlig vægt. Det giver dig også mulighed for ind i mellem at variere med at lave helt korte afsnit. Prøv for eksempel at se, hvordan det føles, hvis du gør sætningen ”Tanken om hende.” til sit eget enlinies afsnit omgivet af to lange afsnit. Nogle kan lide den slags, andre synes ikke det passer til deres stil.

God skrivelyst!

Bedste hilsner, Morten
10 timer, 54 minutter siden
11 timer, 26 minutter siden
Morten Vestergaard Jensen (Morten Vestergaard)
De døde børn
Hej Anasticia,
Det er virkelig meget kraft i sproget her. Meget stemning. Der er nogen, der har noget på sinde. "Vi kom til verden i en urne." Jeg synes sætningen er sand, før jeg begynder at prøve at forstå den konkrete betydning. Jeg kan godt lide, at du benytter dig af det sanselige og det konkrete og ikke forfalder til logiske forklaringer, budskaber, etc., etc.

Bedste hilsner, Morten
11 timer, 26 minutter siden
11 timer, 33 minutter siden
Morten Vestergaard Jensen (Morten Vestergaard)
Engangs
Haha, ja! Fedt! Masser af energi i hvad der jo faktisk er en lang sætning. Den bliver ligesom bare ved med at holde kadencen hele vejen igennem. Jeg synes det er befriende med en insisteren på at sige fra og kræve sin ret til at være en impulsstyret zombie - et oprør med tidens mere eller mindre implicitte normer, så det er fedt. Jeg synes næsten det er synd, at jeget så punkterer sit eget oprør til sidst med "mens jeg håber du for alt i verden ikke kigger forbi og gør mig følsom" i stedet for at stå ved det hele vejen igennem. Det kunne bare slutte med "som husker at smile og rose mig for ingenting."

Bedste hilsner, Morten
11 timer, 33 minutter siden
11 timer, 44 minutter siden
Morten Vestergaard Jensen (Morten Vestergaard)
Hjerternes fest
Hej Camilla,

Det er en smuk, sørgmodig situation, du får beskrevet her. Jeg kan godt lide, at du tør søge ind i det lavmælte og stille og dvæle ved det og beskrive det grundigt. Der er ikke nogen dramatisk ydre handling eller voldsomme armbevægelser, men der er alligevel masser af drama og du formår at formidle alt det usagte der er på spil i denne (næsten) tavse og uforløste relation. Det er underligt … på en måde får vi mest at vide om jeget, som er alene, vi får nogle mulige svar på, hvorfor hun er alene – og mandens nysgerrighed er vendt mod hende. Men min nysgerrighed er af en eller anden grund meget vendt mod ham – hvem er han, hvilken type af menneske, hvordan er hans forhold til hans kone, osv. Jeg får fornemmelsen af, at der gemmer sig en rig, spændende karakter her. Jeg ville gerne lære ham at kende.

Bedste hilsner, Morten
11 timer, 44 minutter siden
11 timer, 45 minutter siden
Morten Vestergaard Jensen (Morten Vestergaard)
Kvinden og Skylden
Hej Niels,

Spændende kortnovelle. Jeg synes du har et meget stilsikkert sprog, særligt med en god og tryg rytme, som flyder hele vejen gennem teksten. Det virker meget ubesværet. Jeg bliver nysgerrig efter om det er kommet til at være sådan gennem hurtigtskrivende flow eller grundig redigering (?).

Synes også du er god til at veksle mellem de forskellige niveauer, hvor vi nogle gange får hvad der sker lige nu og her og hvordan omgivelserne konkret ser ud og hvad hun gør og andre gange får zoomet ud og skiftet perspekt – tilbageblik omkring søsterens død. ”Tiden efter Emmas død var et liv uden lyde” er bare så fin en sætning – hvis du kan søge ind i dig selv efter den del af dig, som udtrykker sig sådan tror jeg der kunne komme rigtig spændende ting ud af det.

Prøv evt. at se hvad der sker med teksten, hvis du i stedet for at skrive ”De sagde ikke at det var Amalies skyld, det med Emma. Eller det modsatte” bare skriver ”De sagde ikke, at det var Amalies skyld.”

I forhold til kritik vil jeg sige, at jeg synes du til tider balancerer på kanten af kliche og overforklaring – og til andre til tider formår at hæve dig op over det og det bliver nært og personligt. Som eksempel på det første synes jeg introduktionen til Amalie bliver en beksrivelse, ikke af et unikt menneske af kød og blod, men af en generaliseret type – den frygtdrevne tolvtalspige, som opretholder en facade af perfektion for ikke at komme til syne i verden. Det er lidt synd.

Men det er stærkt skrevet og jeg synes du får fortalt rigtig meget historie her på kort tid uden at det på nogen måde føles forhastet. Fedt!

Bedste hilsner, Morten
11 timer, 45 minutter siden
11 timer, 47 minutter siden
Morten Vestergaard Jensen (Morten Vestergaard)
Med Inspiration fra Tableau Op. 39
Hej Polina,

Spændende! Der er masser af stof i novellen og der er tydeligvis meget på spil på en eller anden måde, mange aspekter af både den mandlige og kvindelige karakter. Jeg synes man får fornemmelsen af at der eksisterer en langt større virkelighed her end det som vi lige få indblik i i novellen og det er jo stærkt.

Det er også en spændende struktur, som virker sådan lidt mosaik-agtig på den måde den er fortalt i fragmenter og med de skiftende perspektiver, nogle gange ham, nogle gange hende. Jeg kan også godt lide at ja, han følger efter hende og det er vores vej ind i teksten, men at det ikke kun handler om det, at det også handler om, at der er en langt bredere karakter i ham, at det ikke bliver en endimonsionel fortælling om en mand, som har en besættelse af en kvinde.

Da kvinden der banker på træder ind i historien, bliver jeg nysgerrig efter hvem hun er, men så ender det med, at han bliver spærret inde … jeg har næsten mere lyst til at teksten ikke skal skride fremad på den måde at, nå ja, så endte han der, men at man bare får lov at opleve deres verden gennem tekstfragmenterne – han følger efter hende, det er et fragment. Han har noget med det billede, vi forstår ikke nødvendigvis helt hvad, men vi er der, det er et andet fragment. Kaktussen, osv. Der er plads mellem fragmenterne snarere end fremadskridende plot, vi må selv få en helhed ud af dem.

En anden ting jeg savner lidt er at få lov at komme tættere på. Noget af teksten kan føles lidt som om vi hører om ham, hører om hende. ”Når han gør sådan og sådan …” Det er lidt som en omtale og nogle gange med et sprog der bliver lidt for analytisk eller abstrakt og kommer til at skabe en distance til stoffet. Synes det kunne være fedt, hvis det blev med endnu mere fokus på det konkrete, sanselige i situationerne, så det bliver mere ”hvordan ser virkeligheden ud gennem karakterernes øjne, hvordan føles det at være dem?”

Håber det giver mening. God skrivelyst.

Bedste hilsner, Morten
11 timer, 47 minutter siden
1 dag, 4 timer siden
Martin Madsen (hermanøv)
Vejrlig
Svarkommentar
Tak for kommentaren, Niels!
Og ja, men noget sol kunne nu godt være lidt dejligt.
1 dag, 4 timer siden
1 dag, 5 timer siden
Iben Neergaard (Ibanez)
Min historie om penge
Hej Inge.

Dette var både ret humoristisk og alvorligt på én og samme måde. Det viser at: " Det kan ske for selv den bedste" Alle laver fejl. Hvis jeg var professionel fodboldspiller ville jeg med snilde kunne pløkke bolden helt af Pommerns til, selvom at jeg ellers aldrig har fejlet i mit liv før.

M.v.h, Iben
1 dag, 5 timer siden
1 dag, 6 timer siden
Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
Min historie om penge
Hej Inge

Jeg har oplevet flere fantastiske undere, hvor jeg nærmest på mirakuløs vis har overlevet og eller klaret mig igennem nærmest umulige situationer. Jeg er bestemt ikke i tvivl om, at der er en der holder hånden over mig. Det giver mig stor fred i hjertet og sørger for, at jeg altid får det bedste ud af alle situationer som jeg alligevel ikke selv kan ændre eller gøre noget ved.

Kh
Marianne
1 dag, 6 timer siden
1 dag, 6 timer siden
Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
Der var engang en eventyrverden
Svarkommentar
Hej Inge
Tak for dit svar.
Ville det ikke være fantastisk, hvis man virkelig kunne gemme sig i en eventyrverden.
1 dag, 6 timer siden
1 dag, 6 timer siden
Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
Husk det nu
Svarkommentar
Tak for det Sys!

.-) Knud
1 dag, 6 timer siden
1 dag, 6 timer siden
Inge Erhard (Inghard)
Der var engang en eventyrverden
Virkelig fint skrevet - jeg øver mig i svar hvis jeg har haft en en eller anden situation som skal overvejes, det betaler sig, men at gemme sig i en eventyrverden er jeg vist lidt for realistisk til.
Mvh inge
1 dag, 6 timer siden
1 dag, 6 timer siden
Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
Husk det nu
Svarkommentar
Tak for det Mette!

.-) Knud
1 dag, 6 timer siden
1 dag, 9 timer siden
Mathias Ravnholt (Ravnholt)
Den mørke grotte
Svarkommentar
Tak, Magnus :-)
1 dag, 9 timer siden
1 dag, 9 timer siden
Mathias Ravnholt (Ravnholt)
Den mørke grotte
Svarkommentar
Mange tak, Niels! :)
1 dag, 9 timer siden
1 dag, 9 timer siden
Mathias Ravnholt (Ravnholt)
Den mørke grotte
Svarkommentar
Tak for kommentaren :)
1 dag, 9 timer siden
1 dag, 9 timer siden
Mathias Ravnholt (Ravnholt)
Den mørke grotte
Svarkommentar
Endnu engang tak, fordi du læste med, og fordi du kommenterer! :-)

God dag, venlig hilsen Mathias
1 dag, 9 timer siden

Flest afgivne

Seneste 100 dage

127Niels Engdal (evighedsblomst)
63Mira Beck (GreenGirl)
57Camilla Morpheus (Morpheus)
55Mathias Ravnholt (Ravnholt)
41Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
39Mette Boe Christensen (MollyTrine)
37Ann R. Sørensen (Savanti)
36Poul Erik Pedersen (Poulerik)
29Gitte Lindorff Hansen (Gilda)
28Ulla Hexibru (heksemutter)
27Sys Høj (Forårsglad)
26Poul Brasch (Blækhuset)
26Ida Pedersen (Anita A)
24Iben Neergaard (Ibanez)
23Luna Madsen
20Niels Cenius (Snowlion)
20Titken Toft
19Inge Erhard (Inghard)
17Jens Verner jørgensen (Wernn)
17Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
16Janne Enevoldsen (jachr72)
15Nils Højsager-Jessen (storyteller)
15Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
14Klaus Nørgaard Jørgensen
14Laura Patricia Hultberg (Huttelihutberg)
13Flemming Dyremose (Saefir)
12Eldgrímur Úlfsson (Træt)
11Milton Skov (Selvdestruktiv)
11Jesper Burgdorff Johansen (Agrippo)
11Martin Madsen (hermanøv)

Flest modtagne

Seneste 100 dage

78Mathias Ravnholt (Ravnholt)
76Sofie Fahl
63Niels Engdal (evighedsblomst)
52Mira Beck (GreenGirl)
47Daniel Stege Lindsjø (Ordspinderen)
45Iben Neergaard (Ibanez)
41Camilla Morpheus (Morpheus)
38Ann R. Sørensen (Savanti)
35Ida Pedersen (Anita A)
33Poul Erik Pedersen (Poulerik)
33Finn Prang (Fipra)
28Lars Peter Hansen (Suez)
27Sys Høj (Forårsglad)
27Mette Boe Christensen (MollyTrine)
26Eldgrímur Úlfsson (Træt)
23Nils Højsager-Jessen (storyteller)
22Jonas Falk-Rønne
22Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14)
21Ulla Hexibru (heksemutter)
21Artemis Lock (Wandering Star)
20Inge Erhard (Inghard)
19Klaus Nørgaard Jørgensen
18Knud Kjølhede Petersen (knudkp)
17Ove Nielsen (Confucius)
17Nova Solariso (CharlyGirl79)
16Janne Enevoldsen (jachr72)
14Annette Knudsen (akacia)
14Nicolas Jessen
13Anastacia Svensson (AnaVienna)
13Titken Toft