Hemmeligheder

Opgavebeskrivelse

Skriv en kort fiktiv historie om en person som holder på en hemmelighed - fx værende sorg, had, glæde eller forelskelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje. Du skal så vidt muligt prøve at benytte dig at teknikken "show, don't tell" - "sig det ikke, vis det". Teknikken går i sin enkelthed ud på at give læseren en oplevelse af historien gennem en persons gøren og laden, handlinger, kropssprog, ord, dialog, tanker, sanser og følelser - i modsætning til forfatterens egne redegørelser, beskrivelser og opsummeringer. Dog er det vigtigt at benytte teknikken med omtanke, netop fordi det er relativt tidskrævende at skulle vise i stedet for at fortælle.

For enden af regnbuen, et sted ude i det dybe univers. Sad en tyrkis blå blomst og spillede på sin harpe. blomsten spillede for sin sorg i livet, og syntes at mærke bare en lille smule håb og glæde ved de euforiserende toner der udsprang derfra.
Rytmen og den faste takt kunne ikke høres nogen steder. Lyden af hjertebanken var forsvundet fra denne blomst. kun "en" kunne give hende det hun søgte, hun turde ikke sige det til nogen for det var et for stort ønske, hun var jo en blomst og hørte ikke til blandt dem med hjertebanken.
så der sad blomsten og spillede dag og nat uden at stoppe. En stille og fugtig nat kom en natsværmer og satte sig ved dens side.
"Jeg har lyttet til dig siden den dag dine søskende blev taget med rod kære Numenion"
"hvor kender du mit navn fra?"
Jeg kender alle her.
"Nu skal du se", "jeg kan jo godt lide din musik" jeg kan forstå den, forstår du?
du ønsker dig noget større en du selv kan magte, har jeg ret?
ja du har ret jeg ønsker mig at
shhh jeg ved det godt kære barn, jeg ved godt vad du ønsker dig! jeg kan nemlig høre det alle i dine toner!
Imorgen nat vil du se et stjerneskud da skal du spille for stjerndens genfødsel, I 100 dage og nætter.
Herefter vil du få dit ønske opfyldt.
Natsværmeren fløj bort ud i natten op mod stjernerne.
blomsten spillede 100 dage og nætter og dag efter dag visnede blomsten mere og mere for så på 100 dagen at forgå helt.
Den døde stjerne glimtede helt ny og klar på nattehimmelen forså at sende det klareste lys ned igen mod den døde blomst.

Pust pust pust dyb vejertrækken skat, vræææl vræææl åh se skat det en pige åh det dog det smukkeste barn, hun minder mig om de blomster vi har plantet ude i haven, du ved de tyrkis blå blomster! jo det sandt skat. Hun skal hedde Numenion ikke sandt skat, jo hun er en rigtig Numenion.

10 år efter gik Numenion ude i haven og passede de tyrkis blå blomster hun havde et helt specielt forhold til.
Hun havde fået en harpe af sin far i 10 års gave og hun nød at spille på den ude i haven, til tider kunne hun ikke sove også lå hun og kiggede på stjernerne, og specielt en stjerne syntes hun glimtede ned til sig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Ønsket er publiceret 30/01-2010 22:06 af Thor Windelboe (Torrion) under skriveøvelsen Hemmeligheder.
Version 1 - 30/01-2010 22:06
Besvarelsen er på 413 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

14 år siden
#1 Lejsy Storm
Hej Torrion

Din fortælling er meget poetisk og der ligger en bred vifte af fortolkningsmuligheder gemt i den. Livets hemmeligheder i fantasy udgave, hvor ringen slutter... eller fortsætter sin cirkel?
Det er smukt fortalt og indeholder rigtig meget "Show".

Numenion lader til at vokse op og blive en særdeles interessant person, og der er noget for fantasien at arbejde videre med.

Mvh.
Lejsy Storm
14 år siden
14 år siden
#2 Astrid Harboe (bette o)
Hej,

Det er en anderledes måde at fortælle på, mere fantasy og det er meget fint skrevet.
Desværre bliver samtalen mellem natsværmeren og blomsten ødelagt at dine forvirrende ". De er alle steder og ingen steder.
Ud over dte følte jeg ikke at opgaven var løst, der var kun tell efter min mening. Hemmeligheden er ikke nogte der bliver hintet, det er noget der bliver fortalt - og synes heller ikke rigtig det er en rigtig hemmelighed? At hun er blevet reinkarneret til et menneske? (men er nok mest bare mig).
Men en god ny måde ellers at fortælle på - så keep it up (:

/Astrid
14 år siden