Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

"Er du nu sikker på at dette er en god idé Janus?" Hviskede Lisbeth da de hånd i hånd gik gennem den halvmørke skov.
”Altså, min mormor har altid sagt, at hvis man har et problem skal man altid besøge troldkvinden i skoven ved Slåensø. Så det gør vi.”
Lisbeth lagde hånden på maven og sukkede. Hun kunne ikke få sig selv til at tænkte på det lille væsen som et problem. Hun tænkte hellere på det som en lille forhindring. De havde gået længe på det tidspunkt og hun begyndte at spekulere over om de mon var faret vild.
”Lisbeth..” Janus stoppede op, ”Jeg elsker dig. Men tiden er ikke til det nu. Vi er alt for unge. Barnet er ikke tjent med os som forældre. 18 år er for tidligt.” Han trak hende ind til sig og gav hende et kys.
”Janus, vi har snakket om det her! Jeg kan ikke få en abort! Tænk hvis jeg får en abort og så om fem, måske ti, år når jeg er klar så kan jeg ikke få børn. Det ville være forfærdeligt!” De begyndte at gå igen. Kort tid efter kunne de se hytten. Janus tøvede lidt inden han bankede på. Da de hørte skridt indefra, rykkede de lidt tættere sammen.

”Goddag Janus og Lisbeth. Hvad kan jeg gøre for jer?” En lille tætbygget dame med gråt hår kiggede smilende på dem. De stod helt lamslåede foran hende. Hvordan kendte hun deres navne?
”Goddag, fru øh… troldkvinde. Vi kommer for at få råd. Ser du, vi er i lidt af en knibe.” Sagde Janus mens han tog Lisbeth i hånden og gik indenfor da fruen bød det.
”Hun er gravid.” Troldkvinden nikkede og kløede sig i øret mens hun snakkede frem og tilbage med sig selv om en mulig løsning.
”Hvis pigen får en abort, får hun aldrig børn igen. Det mærker jeg. Nej, der er ikke andet for end at i må blive gift. Et såkaldt fornuftægteskab.”
De unge stirrede målløse på hende. Ægteskab?!
”Vi er da alt for unge til at blive gift.” Stammede Lisbeth, men den gamle kone himmelvendte bare sine øjne og begyndte at skubbe dem ud gennem døren.
”Jeg har en gryde til at stå i kog så i må hellere gå nu. Held og lykke med jeres bryllup. Hvad med at ønske jer en blender?”
Tilfældige ord: troldkvinde, fornuftægteskab, blender

Skriv kommentar

Besvarelsen Troldkvinden fra Slåensø er publiceret 01/09-2010 22:29 af Cecilie Knudsen (Culle) under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 01/09-2010 22:29
Besvarelsen er på 393 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Pia Hansen
Hej

Det er noget uklart, hvilken tidsperiode historien foregår i, Næppe i dagens Danmark?
Men det kunne vel godt være engang i starten af tresserne. Så passer sproget egentlig også :-)
En ret klog troldkvinde, synes jeg.
Fin historie, hvor ordene indgår på en udmærket måde, dog måske en lille smule mærkeligt, at den kloge kvinde antager, at der vil blive tale om et fornuftægteskab - når nu hun ellers ved så meget.
Til gengæld er slutningen med blenderen fin. Sådan en kan jo bruges til fremstilling af babymad :-)

Pia H
13 år siden
13 år siden
#2 Cecilie Knudsen (Culle)
Jeg tænker at historien foregår i starten eller midten af tresserne i Sverige. Jeg er godt klar over at Slåensø ligger i Danmark men da jeg navngav mine personer følte jeg Sverige. Janus er jo meget svensk. Fornuftægteskab ville jeg måske heller ikke selv have brugt men det var jo et af mine ord ;)
13 år siden