Inspirationsøvelse #4

Opgavebeskrivelse

Digt en lille fiktiv tekst ved hjælp af 3 foruddefinerede ord. Du vælger selv et tilfældigt sæt af 3 ud af i alt 25 ord, og det er dernæst din opgave at skrive en lille historie som bygger på disse ord. Ordene må gerne ændres i forhold til bøjningsform. Alle 3 ord skal benyttes i historien, og de gemmes og vises efterfølgende sammen med din besvarelse for den videre bedømmelse. Bestem selv om teksten skal være humoristisk, dramatisk eller noget helt tredje.

Skodderne lå som sild i en tønde i det store askebæger, sammen med det sammenkrøllede brev om sidste ansøgningsfrist. Men hun havde jo ikke tænkt sig at søge efter et arbejde alligevel, det stod som graveret i min bevidsthed.
De gamle slidte møbler i stuen var endnu indhyllet i en let tåge, og lugten satte sig som propper i mine næsebor, da jeg listede ud af mit lille soveværelse. Om lidt ville den dagligt jamrende rutine begynde forfra, der skete aldrig noget nyt. Det kunne da være dejligt til en afveksling.
”Hvor helvede er mine piller Trish!?” råbte min mor vredt, som på slaget. Spejllågen i badeværelset åbnedes med en skinger piben, og jeg tog de tre pilleglas ud og lod en af hver falde ned i håndfladen. Sukkene pressede sig på, men jeg vidste at det ikke nyttede noget, de voldte blot mere irritation i den allerede tryggende tilværelse.
”Her..” sagde jeg og rakte hende stille, vandglasset og de små livskvalitets-forbedrende piller.
Et øjeblik så hun ømt på mig, men så ændredes hendes blik langsomt til is, og glasset fløj gennem luften og ramte mig i ansigtet. Med glasstumper flyvende om mig hørte jeg hendes hæse stemme snerre arrigt ad mig: ”Lad være med at være så skide nedladende, din lille uduelige møgunge! Jeg ved godt at du ikke gider være her, men så kan du bare skride! Husk hvem der fødte dig!”.
Jeg vaklede baglæns i gennem rummet og tog mig til hovedet, des længere jeg faldt des mere ønskede jeg blot at forblive i denne rolige bølgegang. Som når tiden og luften står stille, og narkoselægen vender på hovedet for én, der som han står foroverbøjet og beder én tælle ned fra ti. Alle muskler i ens krop kæmper for at holde én vågen, men der er intet at gøre, det er jo en tabt kamp allerede fra starten.
Tilfældige ord: narkoselæge, bølgegang, ansøgningsfrist

Skriv kommentar

Besvarelsen Den onde cirkel er publiceret 02/09-2010 23:38 af N Munjas under skriveøvelsen Inspirationsøvelse #4.
Version 1 - 02/09-2010 23:38
Besvarelsen er på 313 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

13 år siden
#1 Lise Andreasen (anemone42)
Opgaven: Alle 3 ord brugt, opgaven løst.

Historien: Virker yderst realistisk, og der antydes et valg (ikke at blive hos mor længere), der aldrig helt bliver et valg alligevel.

Det sproglige:
- "Skodderne lå som sild i en tønde i det store askebæger", okay, det er nok mest en misforståelse, og de associationer jeg tilfældigvis havde i hovedet. Men jeg læste det som den slags skodder, man har for vinduerne om vinteren. Det var først, da jeg nåede hen til askebæger, sætningen gav mening for mig. No biggie, men sætningen kunne have skrevet, så der ikke var noget at misforstå.
- spændende begyndelsesafsnit, der med det samme får mig til at stille en masse spørgsmål
- hvorfor er der tåge inde i stuen?
- "allerede tryKKende tilværelse"
- og et par andre småting

3 stjerner.

--
"Hvis du gerne vil takke for mine ord, kommentér da gerne en af mine øvelser."
13 år siden
13 år siden
#2 Cumber
Opgaven er jo løst fint, og det er utroligt, at du på så få linier kan få det til at blive så intens.
Eneste lille minus hos mig er, at jeg synes orderet bølgegang springer lidt i øjne som et påtvunget ord.
13 år siden
13 år siden
#3 Pia Hansen
Det er da socialrealisme, så vandet løber.
Dog lidt for stereotypt og dystert, efter min mening. Det kan selvfølgelig være set fra fortællerens synsvinkel, i et særligt mørkt øjeblik, men alligevel ...
Du får dog fortalt meget med få ord og blandt dem er de tre bundne.

Pia H
13 år siden