20 år siden

Ubedækket so i Polsk Badeby

Tvivl.
ceciliemarie
12 år siden
Dagene der forsvandt som ...
David Hansen...
2 måneder, 28 dage siden
Hvis jeg var en fisk ...
Halina Abram...
6 år siden
Er god start så meget at ...
Kellany Bram...
10 år siden
Shoppingtur til Randers.
Ruth Christe...
7 år siden
Tanker om vægge med udsmy...
Olivia Birch...
9 år siden
Livsperspektiv
Flickarocks
9 år siden
Hun fik Cohen forærende
Olivia Birch...
7 år siden
Min beskrivelse på livet
Shawn Cee (J...
8 år siden
Hej, hej, hej, hej! Nu vil jeg forsøge med nogle skriverier ud fra mit nyerhvervede Gyldendals Leksikon, bind 3. P - Å. Mit blik er faldet på Sopot. Det er en polsk by ved Gdansk-bugten på 43.600 sjæle. Jeg har aldrig hørt om den før. Men den har eksisteret meget længere end jeg har levet. I mellemkrigstiden var den en yndet badeby, men under kommunismen blev vandet forurenet, og der kom færre badegæster. Det er noget svineri.

Dette fører mig til det ovenstående ord i leksikonet, nemlig "sopolt". Det er betegnelsen for et hunsvin (so), der endnu ikke er blevet løbet - altså af en orne i løbetiden. Kort sagt: den har ikke gennemført et samleje med et hansvin. Den pågældende so har således endnu ikke gjort sin svinepligt, nemlig at sørge for at avle smågrise til opfedning og senere slagtning - til gavn for alle ikke-vegetarianerne, -jøder, -muslimer, og andre som ikke har dårlig samvittighed over at sætte tænderne i en glad gris.

Grise skulle ellers være nogle meget begavede dyr. Langt mere begavede end køer. Et grisehjerte kan jo også transplanteres til et menneske. Tænk på dette, næste gang du køber en pølse på vej hjem fra arbejdet eller socialen.

Grise skriger jo ofte så højt at man kan forveksle med sopraner, og SOPRAN findes netop i samme spalte som Sopot og sopolt. Men det må I høre om en anden gang.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Ubedækket so i Polsk Badeby er publiceret 18/11-2003 02:21 af Bjarne Hosbo (hosbo).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.