14 år siden

Erindringsspor

Fin lille weekend
David Hansen...
2 måneder, 26 dage siden
haft en stille weekend
Martin Micha...
4 år siden
Det dér med dyr...
Michala Esch...
9 år siden
Tilrettet sofabord
Peter
9 år siden
10.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
How it all began...
Shirley Shei...
8 år siden
sov lidt længe
Kenny Raun (...
8 år siden
skriveglæde
Jette Peters...
7 år siden
Start?
Christian Ba...
9 år siden
Hvad når man ikke længere kan finde rundt i, hvad der er en egen erindring og noget man har digtet? Er det vigtigt om vi kan huske det, som det faktisk skete? Kan vi nogensinde det, findes der overhovedet en objektiv sandhed? ”Fortiden eksisterer ikke i sig selv. Det gør derimod vores opfattelse af den” siger historikeren Søren Mørch.
Jeg har netop læst om nogle lovende forsøg med personer med posttraumatisk stress. De får beroligende medicin og genkalder sig deres minder, men bearbejder dem, så de ikke længere er så ubærlige. Det er åbenbart banebrydende for forskerne at vi kan ændre vores erindringsspor, at minder ikke er noget statisk.
Måske kunne man bare have spurgt forfattere om en erindring kan ændre sig. Både Trisse Gejl og Lone Hørslev har fortalt om ikke altid at kunne skelne mellem noget faktisk oplevet og noget digtet. Lidt skræmmende. Man kan jo blive bange for at miste sig selv, hvis man ikke længere er sikker på sin egen historie? Men når man skriver leger man jo netop ofte med at forandre bidder af noget virkeligt oplevet, så det er måske prisen. Til sidst ikke at kunne skelne. Måske er det derfor mange forfatteren skriver deres erindringer – forsøger at fastholde det, der smuldrer eller forandrer sig?

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Erindringsspor er publiceret 07/10-2009 08:48 af Enol Remark (Mole).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.