14 år siden

Tanker om religiøsitet

Lange dage giver lange pa...
Neola
3 år siden
Positive tanker
Ace Burridge...
11 år siden
Kaos tur hjem...
Anastasia
11 år siden
Kommunikation!
Racuelle Hei...
9 år siden
3108 2019 kom pas passer ...
Martin Micha...
4 år siden
Hundetræning
Chellepigen
10 år siden
Kjære dagbok
Sunstar31
9 år siden
Arbejdet kalder - Kasper ...
Kasper Lund ...
7 år siden
Jeg gør det snart
H.P Moeller
7 år siden
Thoughts drifting away...
Katrine Søre...
10 år siden
Mennesket består af de samme byggestene som dyr, planter og klode. Vi er en del af jordens kredsløb og en del af kosmos. Det forklarer vores følelse af samhørighed med naturen og universet. Der er et balance-princip i verden som vi er en del af. Eksistensen på kloden og i universet er foranderlig, men søger hele tiden mod en ny balance.
Endvidere er mennesket et socialt væsen og grundlæggende i os alle ligger et behov for en forståelse af en mening med det hele. En mening med vores eksistens; vores liv og død. Denne menings-længsel og instinktive forståelse af en samhørighed kalder vi for religiøsitet eller spiritualitet. På denne følelse bygger religionerne, som bliver detaljerede livsvejledninger og magtstrukturer.
V fucker vores dybt iboende forståelse af en sammenhæng op, ved at sovse den ind i ritualer og leveregler, der slører og i sidste ende gør os fremmede for den oprindelige intuitive forståelse. Vi begynder at se det, der gør os forskellige fra de andre religiøse fællesskaber og bekriger dem endda. Måske fordi vores bestemmelse er at koncentrere os om vores og klodens overlevelse. Vi skal ikke fortabe os i skønheden og sandheden ved verden, men sørge for at skaffe vores afkom føde. En for intens dyrkelse fører til blindhed og til religiøs fanatisme.
Vi skal blot ane universets skønhed. Den skal give os lysten til at stå op og gå i gang med vores liv hver morgen.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Tanker om religiøsitet er publiceret 28/03-2010 18:15 af Enol Remark (Mole).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.