9 år siden

Så meget godt i vente

Om at være tanketyven
Merida Dunbr...
5 år siden
Livets Tankespind
Caby
9 år siden
Hundrede af dem
Poul Brasch ...
6 år siden
Fra en kasse til skjerme
Halina Abram...
6 år siden
Det at blive mand
Ace Burridge...
11 år siden
Kaos tur hjem...
Anastasia
12 år siden
ENGLE ET SMUKT SYMBOL
ingelnielsen
11 år siden
Forvirret.
Line Ley Jen...
9 år siden
Modtog bog fire og fem
JesperSB
2 år siden
Som overskriften antyder var vi til premiere på filmen "Så meget godt i vente" sidste onsdag. Og hvilken film!!!

Med udgangspunkt i det biodynamiske landbrug på Thorshøjgaard i nordsjælland fik et lille indblik i biodynamikernes holistiske livssyn.

Det var ikke uden skepsis min hustru og jeg gik ind for at se filmen. Hvad vi egentlig forventede er jeg ikke helt klar over, men vi forlod biografen med en masse stof til eftertanke.

Vi har længe været klar over, at det konventionelle landbrug har overlevet sig selv med produktionsmetoder og deraf følgende mangel på etik og moral. Vi har bare ikke været istand til at sætte ord på, hvad det er vi ønsker istedet.

Svaret har vi nu. Så snart vores bortforpagtning udløber om 2 år starter vi omlægning til biodynamisk produktion. Den omsorg for dyr og jord som filmens hovedperson Niels Stokholm giver udtryk er præcis det vi har ønsket, men aldrig helt opnået.

De seneste 3 år, hvor hovedparten af vores jord har været bortforpagtet, har vi på den resterende del (ca 8 tønder land) forsøgt at praktisere en driftsform som minder om den biodynamiske. Jeg må sige at resultaterne er overvældende. Vores magre hedejord er begyndt at vise en hidtil uset frugtbarhed.

Vi manglede lige det sidste lille skub for at komme ud over rampen. Det fik vi for fuld udblæsning med denne film. Jeg kan kun anbefale alle at gå i biografen og se den sålænge det er muligt.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Så meget godt i vente er publiceret 07/09-2014 21:58 af Hedebonden.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.