Styrk dit forfatterskab

Du styrker dit forfatterskab på en ny måde ved at læse andres tekster. Når du læser andres tekster, opdager du hurtigt, hvad du kan lide og hvad du reagerer på, godt eller dårligt. Når du videreformidler dine tanker i en kommentar, glæder du forfatteren og bliver samtidig opmærksom på ting, du kan bruge i dine egne tekster eller måske vil undgå fremover. Man inspireres løbende, når man læser og kommenterer på Fyldepennen.

Modtag flere kommentarer

Når man som ny forfatter begynder at læse og kommentere andres tekster, opdager man hurtigt, at det giver bonus med interessante kommentarer den anden vej. Når man selv er aktiv, bliver man hurtigt spottet og får selv mere respons på egne værker. Jo mere aktiv man er med at kommentere, des mere kan man typisk forvente retur. Det er også læserens reaktion, der med til at udvikle forfatterskabet.

Find din indre kritiker

Find din indre kritiker frem. Vær ikke kun venlig, fordi du bliver bange for at såre en forfatter. Alle der lægger tekster ud til bedømmelse, forventer en fair bedømmelse af deres kunnen, så vær ærlig. Præcis som var det et maleri. Vi ser med forskellige øjne. Måske er du slet ikke enig med de andre, der har kommenteret teksten. Fortæl forfatteren, hvad teksten sagde dig.

Inspiration

Alle etablerede forfattere læser andres værker og det er blandt de råd, de selv giver videre. At det netop er vigtigt at læse meget, for selv at blive god. Det kan du dyrke på Fyldepennen. Det er nemlig nødvendigt at læse det, der er godt. Men også det, der måske kunne være skrevet bedre. Når du lærer at se forskellen, har du taget et mileskridt i dit eget forfatterskab.

Forfatterkolleger

At skrive kan føles som en ensom proces. De fleste bøger og tekster skrives alene, af et enkelt menneske. Tit kan en forfatter savne nogle at dele det hele med. Nogen der forstår, det man selv er igennem, når man skriver og lever sig ind i en ny og anderledes verden. Både det skønne, når det kører, og det frustrerende, når det netop ikke gør. Alle du møder herinde, kender det hele fra sig selv.

Kom godt i gang

Kommenter nogle af de andre forfattere, og se hvad der sker. Læs og kommentér både indenfor dit eget område, hvad enten du skriver digte eller noveller, men læs og kommentér også på romaner og essays, livshistorier og skriveøvelser. Kig også på de genrer, du måske ikke selv skriver i. Det hele vil være med til at styrke dit forfatterskab.

At modtage kritik

Forfatteren kan være enig eller uenig i den kritik der kommer. Husk at kritikken er subjektiv, og derfor alene repræsenterer en enkelt af dine læseres opfattelse af teksten. Og måske alligevel ikke? Aldeles ofte er kommentarerne grundlæggende enige. Og nogle gange absolut slet ikke. Det hele vil du sikkert finde interessant, når det er din tekst, der er i fokus. Hurtigt opdager du, at når flere læsere pointerer det samme problem eller fokuserer på en særlig del af din tekst, så er der nok noget om det, de siger. Den kritik du får herinde, er din første anmeldelse af din kunnen som forfatter og den vil lære dig meget.

Jo flere des bedre

Jo flere kommentarer du selv sender ud, jo flere vil du i reglen få retur. Der er intet at betænke sig på. Bare kom i gang, så vil du hurtigt se resultaterne. Og når du læser kommentarerne, bliver du en bedre forfatter, fordi du lærer så meget hver gang.

Præsentér dit forfatterskab

Den bedste måde at træffe ligesindede på, er at finde nogen, der deler interessen for at skrive. Dem finder du herinde, faktisk er her næsten ikke andet. Når du kommenterer på en anden forfatters værk, gør du ham sandsynligvis nysgerrig på, hvem du selv er og hvad du selv skriver. Ofte vil du få en kommentar retur. Ikke altid, men tit.

Vær ikke passiv

Det kan være fristende at læne sig tilbage og vente på regnen af kommentarer skal komme til dit værk. Det er en dårlig ide, og du bliver skuffet. Derimod, hvis du selv kommenterer, ses din profil langt oftere, og dermed kastes der også automatisk spotlight på dine egne tekster. Kommenterer du derimod ikke andre forfattere, og venter kun på selv at få, vil du opdage at vandmøllens hjul ikke længere drejer rundt for dig. Som forfatter på Fyldepennen er du således aktivt med til at holde hjulet i gang.