Generationsdialog

Opgavebeskrivelse

Skriv en kortprosatekst holdt i replikform, hvor to fra hver deres generation falder i snak i et offentligt transportmiddel. Skriv dialogen/replikskiftet uden at nævne hvem der er hvem, men lad i stedet læseren selv regne det ud.

Hun sidder og ser fast mod den anden væg end den, hun har ryggen til, på Hovedbanegården. En masse spor ligger ved siden af hinanden og hun har et fast tag i sin taske, den er hende kær og hun ved godt, hvad der kan ske på en banegård. Tasketyverier, nej tak herfra!
Han sætter sig ved siden af hende og tænder sin smøg, mens han flytter benet op, så anklen hviler på knæet. så skæver han til hende og finder pakken med cigaretter frem igen samt lighteren.
"Vil du have en smøg?" Hun ser på ham med et hårdt, bidende koldt blik. "Nej tak, jeg ryger ikke," svarer hun tørt og ser mod den anden væg igen. Han putter pakken tilbage og begynder at rode med sin mobil, taster et nummer ind på skærmen og ringer op. "Jeg kommer sent hjem. Nej, jeg er på Hovedbanegården," diskuterer han med den, han ringede til. Hun skæver mod ham, hendes hvide krøller afslører hendes alder og hun har forsøgt at gemme de fleste i hatten, der sidder på skrå. "Det kan du sgu selv være, lede so!," afslutter han sit opkald og ser mod hende. "Kvinder," fnyser han og sender en spytklat mod skinnerne, før han stikker smøgen i munden igen.
Efter et stykke tid, ser hun på hans spytklat, så på ham og svarer surt tilbage; "Så slemmer er vi heller ikke. Hvem var det, der tilbød sig, dengang tyskerne indtog Danmark? Kvinder. Hvem er det, der tilbyder sig selv, når man intet andet job kan få? Kvinder.," begynder hun sin opremselse over hvad kvinder egentlig har gjort og han fnyser højlydt, så dem bag dem og foran dem og ved siden af dem vender sig mod ham for at finde ud af, hvad han sagde. "Som om. Det er for det meste mænd, der gik ind i modstandshæren ifølge historiebøgerne, det er for det meste også mænd, der går ind i hæren i det hele taget, så tag liiiige en slapper, moster." Hun fnyser surt og han fnyser tilbage med et lille smil. De fortsætter med deres kamp om det kraftigste fnys til toget kommer...

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvem er du, lille ven? er publiceret 27/06-2009 23:17 af Kischii Hikikomori (Talan) under skriveøvelsen Generationsdialog.
Version 1 - 27/06-2009 23:17
Besvarelsen er på 356 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

10 år siden
#1 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Meget sjov tekst og jeg synes godt, jeg kan fornemme hvem der er hvem. De hvide krøller under hatten på snur - det billede kan jeg sagtens se for mig.
Din indledende sætning: "Hun sidder og ser fast mod den anden væg end den, hun har ryggen til, på Hovedbanegården." Den er lidt kryptisk, for med mindre hun har øjne i nakken, har hun jo ikke chance for at kigge på en anden væg, end den foran hende.

Denne her sætning er god, fordi det er super kropssprog: "Han sætter sig ved siden af hende og tænder sin smøg, mens han flytter benet op, så anklen hviler på knæet." - Også fordi det fortæller en masse om ham.

Jeg forstår ikke helt hendes argumentation for kvinder, bedre hans.Til gengæld kan jeg sagens se de to på banegården for mig.
10 år siden
10 år siden
#2 Sine Simonsen (Sinegen)
det er rigtig godt, fordi man kan se det hele for sig - ligesom en film, du beskriver det hele rigtig godt :D
10 år siden