Drabble-drama

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv et meget kort fiktivt drama på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Lille ven, Ahasverus. Du skal vide, at vi nu og for altid vil gøre dig til en af vore.

Vi kunne sy en gul stjerne på dit tøj, men så kunne du købe noget nyt. Bedre ville det være med en gul-stjerne-tatovering på din kind, din skulder eller din lille numse, alt efter hvad traditionen bød os at gøre. Men også tatoveringer kan fjernes rent kirurgisk.

Brit milah ceremonien starter: moderen giver barnet til Kvatterin, som giver det til Kvatter, Gæsterne siger: "Baruch HaBa". Kvatter giver barnet til Sandek

Vupti! - nu er det gjort.

Du er nu "den evige jøde".

Skriv kommentar

Besvarelsen Forhudsbarbering er publiceret 25/07-2012 14:56 af Kaare Kristensen (Hemingway) under skriveøvelsen Drabble-drama.
Version 2 - 26/07-2012 16:50
Besvarelsen er på 101 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Kaare Kristensen (Hemingway)
Rækken af spørgsmålstegn
????? ??????????? ????????????? ???????????? ???? ???????? ???????????? ??????? ??????
skyldes, at jeg havde skrevet en lille ceremoniel bøn på hebraisk, men disse fremmedartede skrifttegn kunne programmet ikke skrive - altså blev det til lutter ?-tegn.
11 år siden
11 år siden
#2 Jonathan Mimer
Interessant tekst, der dog skæmmes af den mislykkedes bøn på hebraisk. Måske en dansk oversættelse var mulig, så den del blev mere klar? Det er trods alt næsten en tredjedel af det tilladte, der er forsvundet.
11 år siden
11 år siden
#3 Kaare Kristensen (Hemingway)
Hej Jonathan
Dit forslag om at oversætte den hebraiske bøn må være den rigtige løsning, når FP ikke kan klare de hebraiske bogstaver, hvilket er ærgerligt, da indholdet af bønnen er fuldstændig ligegyldig. Det er uforståeligheden i bønnen og i hele omskæringstradtionen, der er pointen med den hebraiske tekst.
11 år siden
11 år siden
#4 Thomas V. Nielsen (Konkret)
Lidt ærgeligt med de mange: ???????.
Dog kunne jeg ikke lade være med at grine, da jeg læste din kommentar om hvordan de skide spørgsmålstegn var havnet der.
Nåh! men historien siger jo egentlig sig selv, et stort øjeblik i enhver ung jødisk mands liv, skrevet i en lidt munter tone.
Man kan stille sig selv det spørgsmål: hvorfor er det nødvendigt inden for religion, at udsmykke sig selv med symboler, eller afkorte specifikke kropsdele. Det vigtigste må vel være, at man hviler i sig selv og sin tro.
Men vigtigere synes man det er - at vise andre hvilken religion man tilhører og tror på, for så har man jo noget tilfælles.

Mvh. Thomas
11 år siden
11 år siden
#5 Kaare Kristensen (Hemingway)
Tak til Konkret og Jonathan's forslag.
De grimme spørgsmålstegn er nu ændret til en beskrivelse af omskæringens Brit milah ceromoni
11 år siden
11 år siden
#6 Lisa Fjord (Lisa F Christensen)
En babarisk virkelighed. Går ikke ind for omskræring med mindre det er nødvendig hverken af drenge eller piger.
Men denne historie var nu hyggelig at læse alligevel :)
11 år siden