Drabble-drama

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv et meget kort fiktivt drama på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Bag slikhylderne i supermarked, kan jeg se en kunde fylde tasken med varer, som måske ikke skal igennem kassen, på sædvanlig vis. Jeg følger efter hende for at lurer om der sker mere. Nu går hun hen imod afdelingen med tøj. Jeg kan se hun tager tøj med ind i prøverummet, jeg går lidt rundt imens. Men nu kommer hun ud derfra, uden tøj på armen, måske har hun taget det på under frakken, lige nu bliver jeg forarget, og går til kassen. Kunden med tøjet er foran mig, men går igennem uden påtale.
Bip, bip, følg med på kontoret.

Skriv kommentar

Besvarelsen Måske skyldig er publiceret 25/07-2012 09:35 af Hanna Fink (Fink) under skriveøvelsen Drabble-drama.
Version 3 - 26/07-2012 12:39
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Pia Hansen
Hej Fink.

Jeg måtte lige læse den her mere end en gang. Havde problemer med synsvinklen og lidt bøvl med hændelsesforløbet.
Tror jeg har historien nu?
Fortælleren er kunde i en forretning. Der opdager hun/han, at en anden kunde putter varer i sin taske og der efter også tager noget tøj. Denne kunde spadserer uanfægtet udenfor, men fortælleren bliver bedt om at følge med på kontoret.
Sikke noget.
Fin historie, der måske kan gøres klarere. (eller også er det mig, der kan blive klarere i hovedet?)
Enkelte sprogforbistringer.

Vh. Pia
11 år siden
11 år siden
#2 Lau Wind
Vild med vinklen til sidst. Godt gået.
11 år siden
11 år siden
#3 Flemming Dalsgaard (dino)
Det er jo et dilemma, man kan komme ud i. Skal man være den frelste? Skal man prøve at stresse tyven og gøre det svært for hende? Skal man melde hende? Eller lade være?
Situationen, som beskrives, er nok ganske realistisk. En pinlig episode. Skal vi fryde os over hendes pågribelse? Eller snarere føle medlidenhed? Det er svært. Et godt emne, som kan tåle en fyldigere behandling i en rigtig novelle.

Kh. Dino.
11 år siden