Drabble-drama

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv et meget kort fiktivt drama på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Smilet bredte sig langsomt. Det startede som en let vibration i de bløde læber og gled så ud i venstre side. Løftede sig i en skæv vinkel, men blev hurtigt rettet ud, da den højre side fulgte trop. Det blev gradvist bredere og til sidst strålede det på højde med glimtet i de grønne øjne. Glæden forandrede det før så alvorlige ansigt og fik det nu til at lyse op i barnlig charme. Hun smilede sjældent på den måde. Lod næsten aldrig sine følelser skinne igennem, men hvordan kunne hun lade være? Det var ovre. Hendes mor var endelig død.

Skriv kommentar

Besvarelsen Smilet er publiceret 10/08-2012 17:51 af Dorte Kure (C.D. Uhrskov) under skriveøvelsen Drabble-drama.
Version 1 - 10/08-2012 17:51
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Cumber
Skulle lige til at skrive, at det var sød lille tekst, men så kom den sidste linie.
Det er dog stadig en god tekst og veludført skriveøvelse.
11 år siden
11 år siden
#2 Kim Steffensen (Kimmik)
Mit smil stivnede da sidste linje var læst, og ikke kun på grund af den barske konklusion. Min nysgerrighed blev vakt, for jeg ville gerne læse mere. Teksten har bestemt et potentiale der fortjener at blive fulgt op på, for hvilket drama og hvilke stærke følelser ligger der ikke bag den sidste linje? Det kan selvfølgelig tolkes meget bredt, lige fra lettelsen over moderens nådige død efter en lang og smertelig dødskamp, og til lettelsen over at verden er blevet endnu et slet menneske kvit. Der er stærke kræfter gemt i teksten, og jeg håber på at du kunne finde på at slippe dem løs i endnu en tekst med udgangspunkt i denne. Godt tænkt, godt skrevet, godt gået.
11 år siden
11 år siden
#3 Dorte Kure (C.D. Uhrskov)
Hej Cumber. Tak fordi du tog dig tid til at læse mine lille tekst her. Er da trist over det, hvis du blev skuffet over slutningen, men sådan er livet jo. :) Tusind tak for din kommentar, den sætter jeg pris på.

Hej Kimmik. Tusind tak for din kommentar. Det var en hurtig indskydelse, at jeg ville kaste mig ud over denne lille opgave og først efter den var sendt så jeg, der stod drama under opgavebeskrivelsen. Dog ... Den var sendt og jeg tænkte, at slutningen da måtte tænde lidt drama. Jeg vil nu, på grund af din kommentar, overveje at udbygge den og få en lille novelle stykket sammen. Så tak igen. ;)
11 år siden
11 år siden
#4 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Grum historie på få ord. Velskrevet og fik mig til at trække temmelig skævt på smilebåndet ;-)
11 år siden