Forholds parasitter

Drabble-drama

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv et meget kort fiktivt drama på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

hans rubuste mandsskikkelse kom tætter på hende. Hun drejede stille sit lyshårede hovde mod ham, viskede " det kan du ikke gør i mod dem" . Han gik vider mod sit fastlagte mål, som han allerede havde bestemt, da han i tankerne lovede sig selv, lige meget hvor højt hun græd og hvor forkert det virkede skulle det gøres. Han hævede sine muskelarme over spædbørnsvuggen. De var kommet ind i forholdet som sorte skygger og stod nu klar til at fortæere det. Armen bevægede sig ned til dyen, og han lage den op over børnes hovder, kvalte deres grød og deres liv

Skriv kommentar

Besvarelsen Forholds parasitter er publiceret 10/08-2012 20:48 af DiddeK under skriveøvelsen Drabble-drama.
Version 1 - 10/08-2012 20:48
Besvarelsen er på 100 ord.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Kim Steffensen (Kimmik)
Er det mon en kommentar til nogle af de afsindige familiedramaer vi har læst om i pressen i år? Det rejser en række spørgsmål, for eksempel om hvorfor et menneske involverer sig i at skabe en familie, når det så åbenlyst ikke magter det, og dernæst hvorfor forholdets anden part ikke flygter og tager barnet/ børnene med sig til et bedre liv. Du vækker tanker, og beskriver med få men velvalgte ord, og uden at forsøge at forklare(men det er der jo heller ikke plads til i denne disciplin:-)),den uundgåelige konsekvens af et sygt sinds syge handlinger. Der kunne med fordel læses korrektur på teksten en ekstra gang da der er flere små fejl der forstyrrer helheds indtrykket, og måske præcisere hvad det er der "kom ind i forholdet som sorte skygger". Det ser udfra den umiddelbart læste sammenhæng, ud til at der er ment "muskelarme", men tvivlen går fra min side på om det kan være barnet der er ment som en skygge. Det giver mest mening for mig at vælge den sidste mulighed, men tvivlen er der. Alt i alt en god tekst, godt tænkt, og godt skrevet.
11 år siden
11 år siden
#2 Simone Strandvad (SimoneJS)
det er en voldsom tekst du har der - jeg elsker det!
Jeg kan godt lide hvordan du leget med sproget, men jeg er bange for at lige i den her korte tekst at det måske bliver for meget, nogle gange, for det virker for komprimeret; du prøver at have for meget med på en gang.
Især har du sætningen som "Han gik vider mod sit fastlagte mål, som han allerede havde bestemt, da han i tankerne lovede sig selv, lige meget hvor højt hun græd og hvor forkert det virkede skulle det gøres" der forstyrrer mig. Du siger både at hans mål er fastlagt og at han allerede havde bestemt det, det er lidt noget dobbeltkonfekt at sige, så den kommer til at virke kludret.
Til gengæld kan jeg godt lide "De var kommet ind i forholdet som sorte skygger og stod nu klar til at fortæere det." Der siger du meget ud fra ganske ganske lidt og det er skønt, for rent guf! Så arbejd videre med det og så genlæs nogle af dine lange sætninger igen og overvej om de kan omformuleres :-)
Jeg synes godt om dit tema og din overskrift passer perfekt :-)
11 år siden