Min synopsis

Opgavebeskrivelse

Forestil dig at du drømmer om at udgive en bog. Det er en god drøm. Forestil dig nu endvidere at du har selve bogen mellem hænderne, en situation som dine læsere snart vil stå i. Hvordan skal omslaget "sælge" bogen til dine kommende læsere? Skriv en såkaldt synopsis/synopse for bogen. En synopsis eller synopse (fra græsk) er en sammenfatning, oversigt eller kortform af noget længere. Altså sammendraget på bagsiden af din fiktive bog. Titlen på besvarelsen skal være din fiktive bogs titel.

Jeg er som et dyr, der langsomt sniger sig ind på sit bytte, venter på at det forvilder sig langt nok væk fra resten af flokken, så jeg kan sætte mit angreb ind. Hurtigt og dødbringende... Blodigt.
Afspejlende mit indre raseri, mit had til disse umælende flokdyr der bare vader gennem livet uden nogensinde at stille et eneste spørgsmål, der har bare et gran af vigtighed i sig.
Jeg mærker hvordan afskyen pumper i mit blod og finder vej helt ud i fingerspidserne, der svarer ved at krumme sig sammen om kniven i min lomme.
Det næsten ubærligt at tænke på hvor latterligt enfoldige mennesker er.
Man lærer, hvad der er rigtigt og forkert og stiller derefter aldrig spørgsmålstegn ved det igen.
Jeg er kommet for at lære dig at tænke selv.
Jeg er kommet for at lære dig at stille de spørgsmål, som du ikke ved stadigt mangler svar.

Skriv kommentar

Besvarelsen Læreren er publiceret 16/10-2012 18:20 af Betina Birkegård Nielsen (Betina B. Nielsen) under skriveøvelsen Min synopsis.
Version 2 - 16/10-2012 18:41
Besvarelsen er på 150 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

11 år siden
#1 Hanna Fink (Fink)
Jeg blev næsten bange for at læse bogen, men lyder spændende. Godt gået FINK
11 år siden
11 år siden
#2 Mikala Rosenkilde (Mikala)
Også her. især titlen er god, når man læser resten. Sikke en væmmelig lærer ...
Der mangler lige et 'er' i 'Det næsten ubærligt' og et 't' for meget i i sidste linje: '..., som du ikke ved stadigT mangler svar.'

Hapser klart din bog ned i kurven!
11 år siden
11 år siden
#3 Lise Jensen
Rigtig spændende bog. Den ville jeg gerne læse, er dog ikke sikker på jeg kan lide læreren, men rigtig godt skrevet. Teksten fanger, og får en til at vil læse mere.
11 år siden