Min synopsis

Opgavebeskrivelse

Forestil dig at du drømmer om at udgive en bog. Det er en god drøm. Forestil dig nu endvidere at du har selve bogen mellem hænderne, en situation som dine læsere snart vil stå i. Hvordan skal omslaget "sælge" bogen til dine kommende læsere? Skriv en såkaldt synopsis/synopse for bogen. En synopsis eller synopse (fra græsk) er en sammenfatning, oversigt eller kortform af noget længere. Altså sammendraget på bagsiden af din fiktive bog. Titlen på besvarelsen skal være din fiktive bogs titel.

Da denne bog udkom i sin føste udgave i oktober 2019 troede alle det var en joke.
Men bogen som består af 333 tomme sider puster til læserens frygt for en meningsløs tilværelse hver gang der vendes blad, og har på rekordtid fået en fænomenal omtale på sociale medier. Den stadig uidentificerede forfatter skovler penge ind på sin bitcoin konto.
Dette er kunst på så højt et niveau, at ingen anmelder globalt har været i stand til at sætte ord på indholdet.

Hvis du ikke er bange for at kikke tomheden i øjnene, så LÆS DEN!

Skriv kommentar

Besvarelsen Angsten For Det Hvide Papir er publiceret 25/03-2020 12:27 af Bladet Fra Munden under skriveøvelsen Min synopsis.
Version 1 - 25/03-2020 12:27
Besvarelsen er på 96 ord.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Lars Krøgholt
Jeg kommer umiddelbart til at tænke på Kejserens nye klæder og konceptual art. Det er morsomt, at du kobler intet (konkret) indhold sammen med at indtægten er i den virtuelle valuta bitcoin. I det hele taget lever din synopse på sammenstillingen af modsætninger: En ordløs bog vs. læs den! En ordløs og indholdsløs bog, som ingen anmelder har været i stand til at sætte ord på indholdet af. En ukendt forfatter, som intet har skrevet. Og han er så ukendt og anonym, at alene forlæggeren kan krediteres for teksten. At han så tillader sig at tale om at det er kunst på så højt et niveau, kan ses som udtryk for det samme som skrædderne i Kejserens Nye Klæders påstand, en værdi som end ikke alverdens anmeldere har været i stand til at sætte ord på. Dermed kan denne passus/påstand først og fremmest ses som udtryk for forlæggerens kommercielle interesse i bogen (bitcoins). Om titlen: når man taler om angsten for det hvide papir, er det som regel forfatterens skriveblokering, man hentyder til. Man kan formode, at det er "forfatteren", som har givet titlen, og "læseren" kan så lægge hvad hun vil i titlen, for den kan lige så godt beskrive en formodet reaktion fra læserens side.
4 år siden
4 år siden
#2 Kvasir
En ide der giver plads til eftertanke og afgjort en angst jeg tænker man kender, selv hvis man ikke ville erkende det, fordi at den måske ligger så dybt :)
4 år siden
3 år siden
#3 Louise Amkær (Anlou)
Ha!! Jeg synes, det er fedt, at bogen udkommer i en anden udgave. Humoren og absurditeten er ikke til at tage fejl af her. Bravo! Mit eneste forslag vil være kommaer - sæt gerne flere.
/Louise
3 år siden
3 år siden
#4 Ulhan
Meget sjov og original ide. Man kunne måske opfordre læserne til at skrive på de tomme hvide sider, hvis de tør.
3 år siden