De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

Jeg sidder i vinduet og kigger ud på gaden, jeg er i min egen trance. Mine tanker flyver rundt. Det har været en af de dage, hvor alting bare ikke har fungeret for mig. Det har været en nedadgående spiral. Vejret afspejler også meget godt mit humør nu. Det regner og er vådt. Bare kedeligt.
Cykelturen hjem fra arbejdet var kold og lang. Der var modvind hele vejen hjem.. De våde blade som lå på cykelstien gjorde cyklen ekstra ustabil. Grebet om styrret var fast og hårdt. Jeg fortrød hurtigt at jeg ikke havde pakket mine vanter i dag.

Normalt nyder jeg min tur hjem på cyklen. Der er her, jeg får koblet hovedet fra efter en lang dag. Jeg nyder naturens mange farver, og hvordan den ændre sig i løbet af året.
Da jeg var barn var mine hade farver altid disse "kedelige" brændte farver. Nu elsker jeg dem, selv min kjole bæger farven i dag.

Lyden af regnen som slår hårdt mod ruden får mig til at vågne op af min trance. Jeg får taget mig sammen og går ud i køkkenet. Jeg finder mit yndlings krus frem. Det er lyserødt med hvide blomster på, en gang var der også glimmer på det, men det synes min opvaskemaskine ikke skulle være der mere.
Jeg får fyldt elkedlen op med vand og åbner skabet, hvor i mine tebreve står.

Jeg drikker kun te når det er regnvejr, eller når jeg er syg. Jeg er en rigtig kaffepige. Men lige nu er det bare ikke kaffe vejr men te vejr.

Lyden af vandet der koger og det lille "pling" som fortæller mig at vandet er klar hiver mig ud af endnu en trance. Jeg får vandet hældt over tebreve og tager kruset med mig. Ind i sofaen og putte under det bløde vamset tæppe. Lade varmen fra kruset varme mine hænder op, imens jeg nyder varmen fra teen glide ned i min hals.

Imens jeg sidder og putter under mit tæppe, tænker jeg over hvilken suppe, jeg skal lave til aftensmad. Tomatsuppe? Kartoffelsuppe? Græskarsuppe? Mulighederne er mange.
Jeg drømmer mig væk i hjemmelavet brødcroutoner lavet på panden, ristet i olie med hvidløg. Jeg har allerede besluttet mig for hvilken suppe, jeg vil lave i dag. Jeg sætter kruset over på sofa bordet og putter mig længere ned under tæppet. Jeg skal bare lige lukke mine øjne i 10 minutter, også vil jeg gå ud og lave aftensmad.

Skriv kommentar

Besvarelsen I en trance er publiceret 26/03-2024 22:30 af Solskinspigen93 under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 26/03-2024 22:30
Besvarelsen er på 407 ord og lix-tallet er 22.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 måned, 27 dage siden
#1 Rud Stenfisker (Stenfisker)
Enkelt men aldrig kedeligt :-)
Jeg er med hele vejen. De 10 minutter bliver let til en time hvor jeg vågner fortumlet... Dagen reddes med en kølig bajer fra køleskabet der nedsvælges hurtigt, kulsyren ryster mig lidt med et utæmmet bøvs. Rastløsheden hærger. En gåtur i den kølige aften langs kanalen 0-stiller mig...
Som Onkel Danny sagde "Jeg holder af hverdagen"

;-) Rud
1 måned, 27 dage siden