Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Èn ting er at vi skal ligge her i mørket og kede os ihjel.

Men at pladsen så absolut altid skal deles med 11 andre ganske kedelige kopier af mig selv. Der sætter jeg sgu grænsen. Vi ligger alle sammen og lytter, tysser på hinanden og venter i stilhed.
Hver eneste gang det rumsterer ude fra det lyse rum, vokser håbet. Måske bliver det mig i dag, hvem ved.
Det er nu flere dage siden det var mig der blev udvalgt. Mig med ridsen ved siden af tredje tand fra venstre.
Den er heldigvis så lille at ingen lægger mærke til den. Det ville være en katastrofe at blive smidt ud på grund af sådan en ubetydelig bagatel.

Hov, vent! Jeg kan høre skridt. Nærmere, nærmere, nærmere.
Jeg forsøger at møve min stive krop frem, for at komme helt op i toppen af bunken og se så nem og indbydende ud som muligt.

Jeg husker tydeligt sidste gang det var mig der blev udvalgt. Husker stadig stoltheden og forventningen om søde nye oplevelser.

Jeg husker også skuffelsen, da jeg så den lysegrønne farve og lugtede den alt for velkendte stank af "sundhed". Menneskets nye trendy livsstil. Ja ja, det ændrer sig jo nok når vi når til februar, det gør det jo altid.

Som et lyn rives jeg tilbage til virkeligheden!

Jeg kan høre der bliver taget fat i grebet.. YES!! Jeg kan se lyset! Tag mig, tag mig!

Håbet breder sig i min stive krop og jeg kan nærmest mærke mine fire tænder løbe i vand. Hvis bare jeg havde en mund selvfølgelig..

Det er løgn! Hånden kommer nærmere. Nærmere! NÆRMERE!!

Og så, som om jeg var bare endnu én.. kopi. Tager hånden ham ved siden af mig.

Skuffelsen fylder hele min rustfri krop.

Nå...

Så må jeg jo tilbage til mørket. Til ensomheden blandt de andre kopier, så stive og kølige i betrækket.

Tilbage til søvnen og drømme om alt det jeg lever for, men så sjældent får lov til at opleve.

Steg, kage, spaghetti og alt det andet mine og menneskets tænder skulle deles om.

Hvor usmageligt!

Skriv kommentar

Besvarelsen Hvor usmageligt! er publiceret 05/02-2024 21:24 af Allan G. Gade (Allan_Skive) under skriveøvelsen Tingesten.
Version 1 - 05/02-2024 21:24
Besvarelsen er på 350 ord og lix-tallet er 21.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 måneder, 14 dage siden
#1 Nicolaj D.S. (Altkymisten)
Synes virkelig det er et godt bud på en svær skriveøvelse. Jeg blev nødt til at genlæse din tekst, for at forstå at det var en gaffel der var din hovedperson - hvilket er fedt, fordi humoren er også virkelig god.
2 måneder, 14 dage siden
2 måneder, 14 dage siden
#2 Nicolaj D.S. (Altkymisten)
Synes virkelig det er et godt bud på en svær skriveøvelse. Jeg blev nødt til at genlæse din tekst, for at forstå at det var en gaffel der var din hovedperson - hvilket er fedt, fordi humoren er også virkelig god.
2 måneder, 14 dage siden
2 måneder siden
#3 Duke Nokia
Styrker:

Original idé: Historien er fortalt fra en gaffels synspunkt, hvilket er en original og kreativ idé.

Humor: Historien har en humoristisk tone, som gør den underholdende at læse.

Genkendelighed: Mange mennesker kan relatere til situationen, da de fleste har oplevet at have en skuffe fyldt med bestik.

Sproglige billeder: Historien indeholder levende sproglige billeder, f.eks. "min stive krop" og "de andre kopier, så stive og kølige i betrækket".

Forbedringsmuligheder

Plot: Historien mangler et egentligt plot. Der sker ikke ret meget i historien, og den ender derfor en smule fladt.

Karakterudvikling: Gaffelen er den eneste karakter i historien, og den udvikler sig ikke ret meget. Vi lærer ikke meget om gaflens tanker og følelser.

Tema: Historien har ikke et klart tema. Det er uklart, hvad du ønsker at fortælle os med denne historie.

Forslag til forbedringer:

Tilføj et plot: Giv historien et egentligt plot med en konflikt og en løsning. Hvad kan gaflen gøre for at undgå at blive glemt i skuffen?

Udvikle karakteren: Udvikle gaflen som karakter. Hvad er gaflens tanker og følelser? Hvad drømmer den om?
Udforsk temaet: Udforsk et tema i historien, f.eks. forbrugerisme, ensomhed eller individualitet.

Eksempel på forbedring:

Gaflen lå i skuffen og stirrede op på de andre gafler. De var alle ens, lige så kedelige og grå som hun selv. Gaflen drømte om at blive brugt, om at føle varmen fra et menneskes hånd og smagen af lækker mad. Men hver dag blev hun glemt, mens de andre gafler blev brugt og vasket og sat tilbage på plads.

En dag besluttede gaflen sig for at gøre noget ved sagen. Hun klatrede op ad skuffens side og hoppede ned på bordet. Der sad et menneske og spiste suppe. Gaffelen hoppede over på tallerkenen og stak sig ned i suppen. Mennesket kiggede forvirret på gaflen, men tog en bid af den alligevel.

Gaffelen var lykkelig. Endelig blev hun brugt! Hun spiste suppe med mennesket og slikkede tallerkenen ren. Da mennesket var færdig, satte han gaflen i opvaskebakken. Gaffelen var træt, men glad. Hun vidste, at hun ville blive brugt igen.

Denne version af historien har et plot med en konflikt og en løsning. Gaffelen udvikler sig som karakter, og vi lærer mere om hendes tanker og følelser. Historien udforsker også temaet ensomhed.

Generelt:

Du har skrevet en god historie med en original idé og en humoristisk tone. Med et par små forbedringer kan du gøre den endnu bedre.

Husk:

Sørg for at have et plot med en konflikt og en løsning.
Udvikle dine karakterer.
Udforsk et tema.

Jeg håber, at denne feedback er nyttig.
2 måneder siden