2 måneder, 17 dage siden

Mod afgrunden

Tingesten

Opgavebeskrivelse

Skriv en fiktiv historie set fra en bestemt tings synspunkt, som om den kunne tænke eller føle. Tingen kan være hvad som helst - et møbel, et kamera, et lyssignal, en is, en bog og så videre. Gør meget ud af hvad sådan en ting ville tænke om os mennesker, hvis den nu kunne. Du bestemmer selv, om det skal være humoristisk, sørgeligt eller dramatisk.

Når man har eksisteret meget længe, så svinder begrebet tid ind og strækker sig ud i intetheden. Jeg har set istid blive til frodige grønne enge og bakker. Jeg har oplevet himlen rødglødende af brand og levende arter komme og gå. Sommetider har jeg været begravet under kolde omfavnende hvidhed og til andre tider af sort blødt muld og en duft af liv. Jeg husker regndråber, der faldt i, hvad der føltes som en lille evighed, og jeg husker ligeledes tørke og bagende sol, der opvarmede min golde kropslighed.

Men det der dog står klarest i min erindring er den dag et nyt væsen kom mig for øje. Jeg opfattede mere end så, naturligvis, uden syn som jeg i sagens natur er. Her havde jeg resideret på et underlag af eftergivende jord, lullet ind i jordklodens cyklus af vind og vejr og tider der er kommet og gået. Dette underfundige nye væsen stod pludselig bøjet over mig. Jeg fornam en vis tøven i, hvad jeg senere fandt ud af blev betegnet som, fingerspidserne, som de der greb ud efter den lille grålige hårde masse, som er min eksistens. Jeg endte i væsenets venstre bukselomme, efter grundigt at være blevet inspiceret af et par nysgerrige øjne og pilfingre. Aldrig har jeg oplevet en sådan ligegyldighed, som da jeg gled ned i mørket og landede blandt andre lignende eksistenser. Hernede blev vi nu kastet mod hinanden og jeg følte at jeg eroderede bort, som jeg endnu ikke havde oplevet under vind og vejrs ubønhørlige påvirkning, men i dette væsens varetægt så skete der en acceleration af min endelige rejse mod afgrunden.

Senere skulle jeg lære at med dette væsen kom ødelæggelsen i sandhed i dets slipvind og at intet skulle gå fri, end ikke det selv.

I de år jeg befandt mig i disse væseners nærhed, oplevede jeg mere destruktion end jeg har oplevet i hele min ellers lange livsstrøm. Tider kom og tider gik, som det altid er sket, men væsenets drift mod mere og mere kunne ikke opveje den samhørighed, jeg også så blandt dem. Først kom sygdommene på grund af de tætte levevilkår i byerne. Samtidig kom forureningen snigende og kvalte folk langsomt på fabrikkerne og i deres senge. Det var med bævende sind, at jeg i disse år så destruktionen ske fyldest. Jeg skulle aldrig føle mine græsstrå igen, eller fornemme en arts vingesus over mig. I stedet var jeg dømt til denne skæbne, at bevidne disse selvdestruktive væseners opstandelse og fald.

Skriv kommentar

Besvarelsen Mod afgrunden er publiceret 03/02-2024 18:05 af Charli Kora (Kibu) under skriveøvelsen Tingesten.
Version 1 - 03/02-2024 18:05
Besvarelsen er på 414 ord og lix-tallet er 40.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 måneder, 17 dage siden
#1 Niels Cenius (Snowlion)
Det er et spændende og godt sprog du har, og historien er jo dyster men det er livet sgu også tit. Der er en levende generøs charme over din tone, som gør det ikke kun er dystert men også livsbekræftende. Snowfrog
2 måneder, 17 dage siden
2 måneder siden
#2 Duke Nokia
Styrker:

Original idé: Historien er fortalt fra en stens synspunkt, hvilket er en original og kreativ idé.

Sproglig kraft: Historien er velskrevet med et stærkt og beskrivende sprog.

Perspektiv: Historien giver et interessant perspektiv på menneskets destruktive adfærd.

Tema: Historien udforsker et vigtigt tema, nemlig menneskets ansvar for at passe på Jorden.

Forbedringsmuligheder

Plot: Historien mangler et egentligt plot. Der sker ikke ret meget i historien, og den ender derfor en smule fladt.

Karakterudvikling: Stenen er den eneste karakter i historien, og den udvikler sig ikke ret meget. Vi lærer ikke meget om stenens tanker og følelser.

Forslag til forbedringer

Tilføj et plot: Giv historien et egentligt plot med en konflikt og en løsning. Hvad kan stenen gøre for at stoppe menneskets destruktive adfærd?

Udvikle karakteren: Udvikle stenen som karakter. Hvad er stenens tanker og følelser? Hvad drømmer den om?

Eksempel på forbedring

Stenen lå på jorden og så op på himlen. Den havde set mange ting i sin tid, men intet som det, der var sket i de seneste år. Menneskene var blevet grådige og egoistiske, og de ødelagde Jorden med deres forurening og krige.

Stenen vidste, at den måtte gøre noget. Den kunne ikke bare sidde der og se til, mens Jorden blev ødelagt. Den besluttede sig for at tale til menneskerne.

Stenen begyndte at sende beskeder til menneskerne. Den fortalte dem om, hvor vigtigt det var at passe på Jorden. Den fortalte dem, at de var nødt til at stoppe med at forurene og kæmpe.

I begyndelsen lyttede menneskerne ikke til stenen. De troede, at den var gal. Men stenen gav ikke op. Den fortsatte med at sende sine beskeder.

Efterhånden begyndte menneskerne at lytte. De indså, at stenen havde ret. De var nødt til at ændre deres adfærd, hvis de ville redde Jorden.

Menneskene begyndte at rydde op i forureningen. De begyndte at leve i fred med hinanden. Jorden begyndte at blive helbredt.

Stenen var glad. Den havde gjort en forskel. Den havde hjulpet menneskerne med at redde Jorden.

Generelt:

Du har skrevet en god historie med en original idé og et stærkt tema. Med et par små forbedringer kan du gøre den endnu bedre.

Husk:

Sørg for at have et plot med en konflikt og en løsning.
Udvikle dine karakterer.
Udforsk et tema.

Jeg håber, at denne feedback er nyttig.
2 måneder siden
1 måned, 23 dage siden
#3 Lisbeth Lautaro (lautaro)
Meget tankevækkende. Fint at det er en neutral stemme, der har eksisteret gennem mange tider og observeret udviklingen/afviklingen. Det er desværre megen sandhed i det. Godt skriv:-))
Lisbeth (lautaro)
1 måned, 23 dage siden