1 år, 1 måned siden

I stilheden bliver alle lyde forstærket

De 4 årstider

Opgavebeskrivelse

Skriv en lille fiktiv tekst som foregår på en ganske bestemt årstid - forår, sommer, efterår eller vinter. Du vælger selv hvilken, men du må ikke afsløre årstiden i historien. Vis det i stedet, gerne ved brug af "show, don't tell". Historien skal skrives i nutid og gerne have et strejf af mystik.

Knirken fra støvler mod sne. Den rytmiske ind- og udånding. Mikkels tæer var ved at blive kolde og under vanterne var hans fingre foldet ind mod håndfladen så han kunne beholde en smugle cirkulation. Han talte til sig selv for at opretholde fokus.

"Bare lidt længere Mikkel. Du kan godt."

Det var lyst, men tåget. Han havde efterladt sine ski i hvad der føltes som flere kilometer tilbage. Men det var svært at sige hvilken retning, der var det rigtige når det hvide landskab gik i et med himlen. De eneste to holdepunkter var ham selv, og den retning solen kom fra, men skjult af skyer var det umuligt at se præcist hvor på himlen den stod. Ikke at det havde hjulpet ham meget. Han var forretningsmand, ikke spejder.

Han sukkede. Han havde hørt om folk, der var døde i snestorme få meter fra deres hus, men det her var bare tåge. Hvid sne mod en hvid himmel, der går i et i den hvide horisont. Der var ingen snefnug, der føg ind i hans øjne. Bare ham selv med en utilstrækkelig stedssans i et hvidt helvede. Det mindede ham om dengang han var PhD studerende. Han havde igen og igen skuffet sin vejleder. Uduelig. Skuffende. Glemsom.

Et smil bredte sig på hans læber. Han havde overlevet. Udskældt, nedbrudt, uden nogen der troede på ham, havde han bestået samtlige eksaminer med glans. Han havde bygget sig en karriere, der gjorde at han nu kunne tage på dyre ferier når han havde lyst. Havde skaffet sig beundring fra folk, der aldrig havde skænket ham en tanke, og sat sig selv i en position hvor han nu kunne afvise dem.

Sammenlignet med hans studie, var denne her situation vand. Ja, den walkie-talkie han havde fået udstedt virkede ikke, vejrudsigten havde slået fejl, og hans guide havde fortalt ham at der ikke var noget problem i at tage ud på langski alene i dette område.

Måske var ingen af disse mennesker troværdige.

Men Mikkel kunne stole på sig selv

Som han havde gjort dengang lukkede han øjnene og reflekterede over sin situation. Var der noget han havde overset? Et problem han havde stirret sig så blind på at det blokerede for noget andet? En løsning, der skrej ham ind i ansigtet?

Og så åbnede han øjnene. Og gik hjem.

Skriv kommentar

Besvarelsen I stilheden bliver alle lyde forstærket er publiceret 05/03-2023 15:48 af Tukk under skriveøvelsen De 4 årstider.
Version 1 - 05/03-2023 15:48
Besvarelsen er på 386 ord og lix-tallet er 30.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

1 år siden
#1 Niels Cenius (Snowlion)
En god vinkel,på at genfinde sin selvtillid så man kan navigere igen. Fedt skrevet
1 år siden