Min synopsis

Opgavebeskrivelse

Forestil dig at du drømmer om at udgive en bog. Det er en god drøm. Forestil dig nu endvidere at du har selve bogen mellem hænderne, en situation som dine læsere snart vil stå i. Hvordan skal omslaget "sælge" bogen til dine kommende læsere? Skriv en såkaldt synopsis/synopse for bogen. En synopsis eller synopse (fra græsk) er en sammenfatning, oversigt eller kortform af noget længere. Altså sammendraget på bagsiden af din fiktive bog. Titlen på besvarelsen skal være din fiktive bogs titel.

Denne morgen var han helt sikker. Noget var helt rivende galt. Tingene føltes ikke som de plejede at gøre. De så heller ikke ud som han huskede det. Morgenmaden smagte anderledes, og på vej til arbejdet syntes han, at kunne ane sin egen siluet igennem en forbipasserendes øjne. Hans skrivebord lignede dog sig selv, og for en stund virkede alt normalt. En kollega stoppede op og ønskede ham godmorgen. Det gav et ryk i ham. Den stemme... Alt for bekendt. Han kikkede op...

og stirrede direkte ind i hans egne øjne -

Kære læser.
Husk at bestille tid til en lægekonsultation,
- inden du åbner denne bog

Skriv kommentar

Besvarelsen Transparens syndromet er publiceret 22/06-2019 18:34 af Johannes Hansen (svævende-sind) under skriveøvelsen Min synopsis.
Version 1 - 22/06-2019 18:34
Besvarelsen er på 107 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

4 år siden
#1 Michael Aagaard
Hej Johannes
Jeg kan rigtig godt lide din synopsis. Den fangede mig med det samme og jeg begyndte straks at spekulere på hvad der kunne være ændret manden liv.

Dog siger min egen regel at jeg ikke udelukkende må rose en tekst (jeg foretrækker selv at få kritik), så jeg måtte grave dybt efter noget :). Jeg mener ikke at din brug af tøveprikker er helt korrekt. Når det er tøveprikker skal der mellemrum før prikkerne. Sådan de sidste linjer i første afsnit bliver:

Den stemme ... alt for bekendt. Han kikkede op ... og stirrede direkte ind i hans egne øjne.

https://sproget.dk/raad-og-regler/typiske-problemer/kreativ-tegnsaetning

Men igen, det er en lille ting til en fed tekst.
4 år siden