Drabble-drama

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv et meget kort fiktivt drama på præcis 100 ord, også kaldet en drabble. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Oh shit, menneskeheden er ramt af en virus. Den kom nærmest galoperende fra Kina til Europa. Hvordan og hvor hurtigt kan vi få den bremset. Det er en verdens omspændende epidemi, som ingen for bare 3 måneder siden troede muligt.
Men den er her. Er den kommet for at blive? Er den kommet for at ændre menneskenes livsvilkår?
Hvem kan svare rigtigt? Hvilken betydning vil den få for vores børn og for deres fremtid. Hvilken betydning vil den få ikke kun for fremtidens sundhed men også for fremtidens økonomi. Vi kan kun håbe at vores skræk bliver gjort til skamme.

Skriv kommentar

Besvarelsen Fra Kina til Europa er publiceret 25/03-2020 21:55 af Marianne Asta Pedersen Ciftci (Liljen14) under skriveøvelsen Drabble-drama.
Version 1 - 25/03-2020 21:55
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

2 år siden
#1 Inge Erhard (Inghard)
Vi har en vaccine her i Svejts i grunden 2 forskellige corona vaccine for denne virus - de skal testes for en hvis tid først og tillades. Epedimier har der altid været. Før hørte vi ikke så meget om det i de vestlige lande.
2 år siden
2 år siden
#2 Lars Krøgholt
Du stiller en del spørgsmål (efter nogle af dem mangler der ?), men hvad er dit ærinde? Man aner, at det er noget med skræk, men det er ikke tydeligt, hvori din skræk består. Dermed mener jeg, at spørgsmål som "Er den kommet for at ændre menneskenes livsvilkår?" og "Hvilken betydning vil den få for vores børn og for deres fremtid. Hvilken betydning vil den få ikke kun for fremtidens sundhed men også for fremtidens økonomi." ikke peger i nogen bestemt retning - du kunne have beskrevet din skræk ved at pege på hvilke livsvilkår, du frygter vil blive ændret, og hvilken betydning virussen kan frygtes at få for fremtidens sundhed og økonomi. Det er centrale og væsentlige spørgsmål at stille sig, men når du ikke beskriver skrækken, mangler der noget væsentligt.
2 år siden
2 år siden
#3 Kryster Lübeck (John Blicher Madsen)
Stærk start! Kan godt lide det internationale udbrud. Og så bagefter dit tankemylder angående corona.
2 år siden