Æstetikerens noter

Min synopsis

Opgavebeskrivelse

Forestil dig at du drømmer om at udgive en bog. Det er en god drøm. Forestil dig nu endvidere at du har selve bogen mellem hænderne, en situation som dine læsere snart vil stå i. Hvordan skal omslaget "sælge" bogen til dine kommende læsere? Skriv en såkaldt synopsis/synopse for bogen. En synopsis eller synopse (fra græsk) er en sammenfatning, oversigt eller kortform af noget længere. Altså sammendraget på bagsiden af din fiktive bog. Titlen på besvarelsen skal være din fiktive bogs titel.

"Kære Elizabeth

Jeg havde aldrig troet jeg ville kunne se det smukke i disse bakker igen. Hvor jeg før så flodens smudsede vand, og dens mudrede bund, ser jeg nu den smukkeste brusende livs kilde. Jeg føler enebærbuskenes blusende liv. Jeg føler valmuens sødme, som dine kys mod min hud.

Alice"

Da Alice forelsker sig hovedkluns i Elizabeth, vendes der op og ned på Alices verden. Den stille og rolige præstedatter Alice, kommer fra et småborgerligt bondesamfund, hvor alt og alle skal være hundrede procent lige som alle andre. Men da rebellen Elizabeth flytter ind i nabohuset, bliver den dydige Alice draget af noget der ikke længere kan lægges skjul på.

Alice og Elizabeth nyder hinanden selskab, men snart vender Alices familie mod hende. Nu må Alice vælge. Bogen skildrer en ung piges eksistentielkrise og valgt mellem det frie eller det bundene liv.

Skriv kommentar

Besvarelsen Æstetikerens noter er publiceret 14/12-2012 19:32 af Hjorthen under skriveøvelsen Min synopsis.
Version 1 - 14/12-2012 19:32
Besvarelsen er på 143 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Maria Bache Andersen
Hej Anne

Fint oplæg! Man bliver nysgerrig efter, hvornår og i hvilken type samfund, dette foregår.

Endnu mere nysgerrig bliver jeg efter at høre mere om Elizabeth. Er hele bogen tænkt i jeg-fortæller? Og hvorfor (ikke)?

Maria
8 år siden