55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

"Nej, kom så ned", skreg hun, "du må ikke, siger jeg!"

Han kiggede op mod killingen i det høje fyrretræ, halede sig op på en udgået gren. Nu havde han den i nakken. I det samme knækkede grenen han stod på. Hun sprang til og greb den femårige. Jeg reddede din killing råbte han triumferende!

Skriv kommentar

Besvarelsen Når enden er god er publiceret 08/08-2014 21:01 af Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 08/08-2014 21:01
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Jasmine Evans (Jasmine)
Det var vel nok godt at både barnet og killingen blev reddet. Heldigt der var en voksen, da grenen knak.
7 år siden
7 år siden
#2 Michael Glenstrup (glenstrup)
Sød historie som fungerer fint med konflikt og god løsning.
I en så kort tekst bliver der jo god mulighed for nærlæsning, og det er vel en del af ideen. Jeg har under læsningen en lille smule problem med synsvinkelforskydning, som jeg vil forsøge at udrede, hvis jeg kan. I sætningen "Han kiggede op mod killingen i det høje fyrretræ" må "Han" være den femårige, som på det tidspunkt selv er oppe i træet. Der er så ham, der kigger op på katten og samtidig fortælleren, der kigger op på ham og beskriver, hvad han derefter gør. Fortælleren har, som jeg ser det, "hun's" synsvinkel (moderen er det vel). Jeg var imidlertid i starten tilbøjelig til at "give" "Han" synsvinklen, fordi startreplikken følges af den nævnte sætning med "Han" og beskrivelsen af "kiggede op". En sådan konstruktion fornemmer jeg man ofte bruger netop til at angive synsvinkel.
Håber det ikke blev for forvrøvlet. Som nævnt er det eb meget lille detalje, som du selvfølgelig bare kan ignorere. Men måske kan du bruge det til en overvejelse?
Jeg nød læsningen.
7 år siden
7 år siden
#3 Michael Glenstrup (glenstrup)
Jeg har nu kommenteret samtlige 16 bidrag. Jeg kan se, at der derudover ikke er ret mange kommentarer. Jeg kan også se, at tidligere skriveøvelser lider af det samme. Helt ærligt: hvis der ikke bliver kommenteret, er skriveøvelser obsolete. Og efter min mening skal kommentarer ikke være ros/ris, men oplæg til diskussion af alle de overvejelser, man kan have, når man skriver.
7 år siden
7 år siden
#4 Maria Aagaard (maraja85)
En rigtig sød historie. Jeg kan godt lide hvordan det kommer til udtryk hvordan barnet holder fokus på han har reddet killingen og ikke overvejer hvor farligt det kunne være for ham selv hvis han ikke blev grebet.

Jeg vil dog sige jeg var lidt forvirret først hvem der var fortælleren. Jeg kunne måske godt have tænkt mig et hint fra starten om det var den 5-årige som kravlede oppe i træet.

VH. Maria
7 år siden
7 år siden
#5 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Tak til kommentatorer. Især for synsvinkel diskussionen.
Jeg havde selv en tredie uvildig iagtager i tankerne, som rapporterede hvad der skete, Men det er åbenbart ikke så indelysende som jeg selv finder det ;-)
7 år siden