55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

"En, tre, otte.. og ti kroner" talte jeg, og det varmede indeni ved tanken. Der var lige nok. Heldigvis, for det var hvad jeg havde skrabet sammen. Netto havde tilbud på Carlsberg, netop én for en tier, ja eller rosinboller for samme pris. Maven skreg oprørsk i takt med hvert skridt imod køleskabets knivskarpe kulde.

Skriv kommentar

Besvarelsen Hverdagskost er publiceret 09/08-2014 00:07 af Anne Sophie Schou (Fitte) under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 2 - 09/08-2014 11:54
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Michael Glenstrup (glenstrup)
Ja, man kan godt få en konflikt ud af noget så hverdagsagtigt. Du kan i hvert fald. Skal man tilfredsstille sulten eller tørsten? Jeg kan godt lide din direkte indledning og bemærker kontrasten mellem "varmen indeni" og den "knivskarpe kulde" fra køledisken.

Håber du tillader lidt flueknepperi. Jeg går ud fra, at "Carlsberg" står for en almindelig pilsner. Koster den virkelig en tier i Netto, og så på tilbud? Og ligger den i køledisken? Jeg må så tilstå, at jeg er i tvivl om, hvad det skab, som øl står i, når de sælges på køl, hedder. Et svaleskab måske? Køledisken er da vist i hvert fald der, hvor frostvarer, kød, pålæg og den slags ligger. Det er små næsten ligegyldige detaljer, men i en ellers fin koncentreret tekst som denne tror jeg, de er vigtige.
7 år siden
7 år siden
#2 Michael Glenstrup (glenstrup)
Jeg har nu kommenteret samtlige 16 bidrag. Jeg kan se, at der derudover ikke er ret mange kommentarer. Jeg kan også se, at tidligere skriveøvelser lider af det samme. Helt ærligt: hvis der ikke bliver kommenteret, er skriveøvelser obsolete. Og efter min mening skal kommentarer ikke være ros/ris, men oplæg til diskussion af alle de overvejelser, man kan have, når man skriver.
7 år siden
7 år siden
#3 Anne Sophie Schou (Fitte)
Jeg kan tydeligvis ikke besvare din kommentar glenstrup ender end via denne kommentar til min egen tekst. Så jeg håber du ser det her.

Du har sandelig ret, jeg har ændret lidt i navnet køledisk, hvilket jo er korrekt som du siger ikke noget man opbevarer øl i. Jeg ønskede blot at beholde mit rim i slutningen fik også får lukket teksten med manér. Jeg beklager fortalelsen, det kan skyldes øllen jeg fandt på tilbud i Netto.

Tak for kommentaren. :)
7 år siden
7 år siden
#4 Michael Glenstrup (glenstrup)
Har set det og glæder mig over, at du modtager min kommentar positivt og genreflekterer over din tekst.
7 år siden
7 år siden
#5 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Egentlig synes jeg ikke rigtigt at det virker med at lade konflikten optræde tilsidst. Og så overlade det til læserens videretænkning at få den løst.
Ide: Måske kunne maven skrige lidt tidligere. Så vidste jeg at der var denne konflikt fra starten, det oplever denne læser ville spænde konflikten op.

(Bare mine '5 cent')
7 år siden
7 år siden
#6 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
PS - jeg døjede også med at finde et sted at svare på kommentarer ;-)
7 år siden