55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Det var ubetænksomt. Det indså han i samme øjeblik, han kørte gennem vandpytten og sendte en kaskade af vand op over fortorvet. Gennem den regnvåde siderude så han, hvordan hun blev gennemblødt fra top til tå. Først var hun rasende, derpå ulykkelig, for til sidst at spinde blidt, mens han frotterede hendes ryg foran pejsen.

Skriv kommentar

Besvarelsen Lun forårsregn er publiceret 09/08-2014 00:28 af Falcon Dove under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 2 - 09/08-2014 01:08
Besvarelsen er på 55 ord.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Michael Glenstrup (glenstrup)
Du får virkelig fortalt en hel fortælling med disse få ord. In medias res, konflikt, afvikling, opløsning. Et følelsesforløb fra ubetænksomhed til aggression til erotisk stemning. Jeg kan godt lide din brug af dækket indre monolog (style indirect libre, erlebte rede eller hvad man nu vil kalde det) i indledningen, det virker skarpt og fokuseret.
En god tekst som denne tåler vel lidt nærlæsning og deraf følgende kritisk refleksion. jeg vil vove at forsøge.
Jeg forsøger at danne mig en "film" af situationen. En kaskade af vand kræver vel kørsel med en vis hastighed, med andre ord at han kører forbi? (Måske tager jeg fejl? Jeg kører ikke selv bil). Hvis han kører forbi ser han vel ikke gennem sideruden, men i spejlet eller gennem bagruden?

Gad vidst, om de to kendte hinanden i forvejen? Jeg vælger at læse, at de ikke gjorde det og at det således er en lille koncentreret erotisk libertinernovelle, som jeg altså nød at læse.
7 år siden
7 år siden
#2 Falcon Dove
Hej Michael.

Tak for din kommentar og kritik. Det glæder mig, at du kunne lide den lille historie :)

Ja, tidsfaktoren er et problem i forbindelse med beskrivelsen af uheldet. Jeg tænkte meget over forløbet. Faktisk ville det normale jo være at se kaskaden af vand i sideruden og resultatet af fadæsen i side- eller bakspejlet. Den detalje var jeg dog nødt til at se bort fra på grund af ordknapheden. Teknisk set kan det godt lade sig gøre, hvis han enten kører i en stor limousine, eller en lastbil, hvor forhjulene er placeret et stykker foran førerhuset. I dette tilfælde vil en limousine nok være det rigtige valg, eftersom manden ejer et hus med åben pejs...

Ja, så fik jeg brugt langt mere en 55 ord på at afklare situationen i historien. Der kan man bare se... ;)

Rigtig god weekend til dig
Falcon
7 år siden
7 år siden
#3 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Ja, jeg synes virkeligt at den er vellykket!
7 år siden
7 år siden
#4 Michael Glenstrup (glenstrup)
Jeg har nu kommenteret samtlige 16 bidrag. Jeg kan se, at der derudover ikke er ret mange kommentarer. Jeg kan også se, at tidligere skriveøvelser lider af det samme. Helt ærligt: hvis der ikke bliver kommenteret, er skriveøvelser obsolete. Og efter min mening skal kommentarer ikke være ros/ris, men oplæg til diskussion af alle de overvejelser, man kan have, når man skriver.
7 år siden
7 år siden
#5 Kim M. Blentro
Hej Falk

Jeg synes umådeligt godt om denne godbid. Dejligt hvordan du lige sviger hele teksten rundt.
Du har løst opgaven meget elegant.

Mvh
7 år siden
7 år siden
#6 Falcon Dove
Det er lidt besværligt, at man ikke kan besvare kritikken i skriveøvelserne på samme måde som ved almindelige tekster.
Jeg har derfor valgt at besvare de sidste tre kommentarer her.

Grosvenor:
Tak for roserne. Det er altid dejligt når ens tekster bliver modtaget positivt :)

glenstrup:
Jeg kan godt forstå din frustration. Jeg har selv kommenteret en del af teksterne men ikke alle (endnu). Normalt plejer jeg ikke at deltage i skriveøvelserne, da de ofte er meget tidskrævende. I dette tilfælde var øvelsen så simpel, at jeg ikke kunne modstå udfordringen.
Jeg havde faktisk en forventning om, at besvarelserne ville blive vurderet og kommenteret af Fyldepennens 'bagmænd'. Det er jo fint, at vi giver hinanden kritik og ros - det kan man lære meget af - men jeg troede faktisk at nogle fagfolk ville vurdere de indsendte besvarelser. Hvis det ikke er tilfældet, mister man incitamentet til at deltage i skriveøvelserne.
En anden ting er, at skriveøvelsen ikke vises på en oversigt over udgivne tekster. Det er altså kun, hvis man interesserer sig for disse øvelser, at man bliver præsenteret for forslagne. Der er i mine øjne en stor fejl.

Jeg mener, at Fyldepennen godt kan gøre en del for at gøre disse øvelser attraktive at bruge tid på, og jeg håber at ovennævnte mangler med tiden vil blive rettet.

Kim M. Blentro:
Tak for din kommentar. Jeg er rigtig glad for, at du kunne lide den drejning historien tog. Det er kommentarer som dine, der giver én lyst til at fortsætte med at skrive. Tak for det.

De bedste hilsner til jer alle
Falcon
7 år siden
7 år siden
#7 Andreas Kildegaard (kildegaard)
Hej Falcon,

En dragende tekst med både konflikt og forløsning og et godt lille "univers". Elsker drejning mod enden. Jeg vil høre mere, de indre billeder rumsterer :)

/Kildegaard
7 år siden