Peters jul

55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Vejrhanen svingede pibende op mod vinden, sikke et vejr tænkte Peter, og så endda juleaften, håber ikke at julemanden blæser væk. Tiden sneglede sig afsted, den blev otte den blev ni og stadig ingen julemand, jeg håber sandelig han kommer tænkte Peter, det bliver en kedelig jul uden ham, men idet bankede det på døren.

Skriv kommentar

Besvarelsen Peters jul er publiceret 11/08-2014 01:38 af Foidewall under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 11/08-2014 01:38
Besvarelsen er på 55 ord.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Michael Glenstrup (glenstrup)
Hej Foidewall

Jeg er ikke sikker på, jeg ved, hvad du selv vil med din tekst, men vil forsøge at fortælle, hvad jeg får ud af den.
Den starter med en traditionel beskrivelse af "den gamle jul", hvor julemanden forventes at komme gennem skorstenen. Men det er "af lave", for vejret truer med at blæse ham væk. Peter, som jo nok er et barn, men her virker alene, hvilket jo er lidt underligt juleaften, men der kunne være mange gode forklaringer på det, og det giver i hvert fald mig en lidt knugende stemning, som forstærker savnet af julemanden.
Til sidst banker det på døren, og man må jo tro, efter al den forventning, at det er julemanden. Og så sker der for mig et sjovt skift, for julemanden er "kommet ned på jorden". Han har opgivet sin flyven rundt og kravlen i skorstene og er blevet en hverdagens julemand. Det er en sjov ide, men jeg ved jo ikke, om du selv har tænkt det sådan.
5 år siden
5 år siden
#2 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Jeg synes det er en sød lille historie. Kan sagtens følge barnets overvejelser og da jeg selv tit har ageret julemand, gør det ikke noget at han banker på døren
5 år siden