55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Svigermor, er du ikke sød at gå nu? Tårerne pressede sig på. For lidt søvn i for lang tid.
Jo, men jeg hørte jo hende sundhedsplejersken fortælle, at den nyeste forskning viser, at børn stresses af pirrelige forældres, så mon ikke du skulle tage og slappe lidt mere af?
Knytnæven ramte lige på hagen hårdt.

Skriv kommentar

Besvarelsen Nok er nok er publiceret 11/08-2014 13:55 af Hege under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 11/08-2014 13:55
Besvarelsen er på 55 ord.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Andreas Kildegaard (kildegaard)
Hej Hege,

Haha. Herlig drejning til sidst. Jeg elsker, når man tror, at man har regnet en historie ud for så at få noget helt andet: bum! Det formår du her, og så fik den også et grin frem samtidig. En knytnæve er vel også en slags "forløsning" :)

Fik iøvrigt også mine tanker hen på den danske film "blinkende lygter". Hvis du kender den, så ved du sikkert hvilken scene jeg. DEN er også SJOV!

Dbh,
Andreas
7 år siden
7 år siden
#2 Michael Glenstrup (glenstrup)
Hej Hege

En slagfærdig svigerdatter. Eller -søn? Der står jo ikke noget om det, men jeg fornemmer, at det er en svigerdatter, og det er jo nok mine fordomme, der der kommer i spil. Tårerne, der presser sig på og det, at svigermoderen åbenbart har så godt tag og kan køre på den dårlige samvittighed. Derfor så skønt med drejningen til sidst, hvor det i hvert fald er en maskulin reaktion m/k med knytnæve og det hele.
7 år siden
7 år siden
#3 Brian
Nok er bestemt nok. God og overraskende drejning. Jeg kan ikke lade være med at tænke at pågældende svigermor har krydset en grænse i alt for lang tid. Eller at knytnæven kommer fra en psykisk syg.
7 år siden
7 år siden
#4 Dorthea Vammen (Skønno)
Godt skrevet og godt slået!
:-)
7 år siden
7 år siden
#5 Mathilde Sønderby Vegenfeldt (Mathilde Sønderby)
Både humoristisk og lidt tragisk. Det geniale i svigermoderens formaning er at den lige så godt kunne være møntet på hende selv... Man føler virkelig med hovedpersonen. God slutning:)
7 år siden