55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Otteogfyrre klaustrofobiske timer alene i mørket.
Otteogfyrre timers søvnløshed med dræbende smerter fra et åbent skinnebensbrud.
Sku' ha' lyttet.
Den hårfine sprække i den kollapsede indgang, har pint mig med solnedgang og daggry, to gange.
Jeg fryser og er dødtræt.
DØD træt.
Gud, jeg er tørstig.
Hvad er det i sprækken?
Fingre?
Jeg skal hjem!

Skriv kommentar

Besvarelsen Otteogfyrre timer er publiceret 11/08-2014 20:47 af M.T.Hansen under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 1 - 11/08-2014 20:47
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

7 år siden
#1 Michael Glenstrup (glenstrup)
Hej M.T.

Du beskriver et offer for en eller anden katastrofe, et jordskælv måske. Eller? Han skulle have lyttet! Der må altså have været nogle advarsler, han ikke har rettet sig efter, og jordskælv kommer desværre for det meste uvarslede. Måske er der tale om terror? Det er dog nok ikke så væsentligt, for det tema berøres vist ikke yderligere i teksten.
Til sidst bliver han fundet og vil jo nok komme fri og hjem, så opløsningen sker.

Jeg har lidt svært ved som læser at placere mig i forhold til din beskrivelse af hans lidelser under indespærringen: er jeg tæt på eller på afstand. Er det med andre ord en fortælling eller en indre monolog. Dine sætningskonstruktioner ligner på en måde narrative sætninger, altså sætninger, som med en vis afstand til begivenhederne sammenfatter og beretter til en læser. Men der er også elementer, der ligner indre monolog, nemlig fraværet af verber, hvilket får mig til at læse det mest som indre monolog. Men så bliver sætningerne lidt tunge for denne læser. Jeg fornemmer ganske enkelt ikke, at en forpint, indespærret person tænker sådan her: "Otteogfyrre timers søvnløshed med dræbende smerter fra et åbent skinnebensbrud." Det bryder for mig lidt af illusionen. Men det er så min fornemmelse. Jeg ved ikke, om det giver mening for dig. Hvis ikke skal du blot ignorere det.
7 år siden
7 år siden
#2 M.T.Hansen
Tak for din analyse Michael.
Det var meningen med indresyn, altså den stakkels mand der lå idespærret i en grotte, lå og tænkte. Han var blevet advaret mod at tage derud til grotterne selv. Men det gjorde han, og selvfølgelig gik det galt.

Men nu ved jeg hvad jeg skal arbejde med til næste gang. :-)

/Morten.
7 år siden
7 år siden
#3 Brian
Hej Morten,

Det virker til, at du har forsøgt at opbygge en indre spænding på meget begrænset plads (det går øvelsen jo også ud på). Jeg synes til dels det lykkedes.
Den første sætning fungerer godt og opbygger allerede dér et spændingsniveau. Den næste sætning gentager, da du skriver otteogfyrre timer igen (med overskriften er det trippel-otteogfyrre timer på tre linier).
Derefter kommer det, der vel er konflikten, hvor HP fortæller sig selv, at han burde have lyttet - jeg savner dog mere information her, for hvad skulle han have lyttet til (eller efter)?
Resten af teksten synes jeg fungerer. Hans sindstilstand beskrives med tørsten og trætheden der er nær døden - fint og autentisk. Og en god slutning.
7 år siden
7 år siden
#4 Søren Skogstad Nielsen (Grosvenor)
Her er konflikt og forløsning, Og et flot dramatisk billede. Jeg synes den er lykkedes fint.Har det ok med skiftet fra beretter til indre monolog. (Som Glenstrup kommenterer)
7 år siden