Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

August, luften er varm af den lange sommer. Lugten af varmt asfalt, tjære og diesel blander sig med varmen fra svedige kroppe. Mennesker med kufferter, tasker eller rygsække. Summen af spænding fylder luften ved perronen. Voksne, børn, familier og skoleklasser på udflugt. Travlhed på stationen. Alle glæder sig. Nogle skal rejse, nogle skal sige farvel, andre tage imod hjemvendte rejsende.

Braget fylder luften, lufttrykket mod brystet, blændet af støvet. Stilheden. Mennesker der dukker op af støvskyen. Chokket der fylder deres ansigter. De løber skrigende i alle retninger. Men jeg kan ikke længere se dem, jeg kan ikke længere høre dem.

Skriv kommentar

Besvarelsen Bologna er publiceret 22/09-2014 20:44 af Phoebe23 under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 22/09-2014 20:44
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Anne Sophie Schou (Fitte)
Jeg kan godt lide den måde du vender fortællingen på...

"Nogle skal rejse, nogle skal sige farvel, andre tage imod hjemvendte rejsende."

- den sætning leder for mig op til den afsked der netop kommer til at ske, eller netop den manglende afsked man ikke når.. alt i alt fangede den mig i forhold til hvad du vil frem til. :)

Tak for læsningen.

/ Anne Sophie
9 år siden
9 år siden
#2 Miro Honua
Kommer lige fra Bologna ;)

Men din fortælling kunne gælde alle steder hvor vi mødes i forventing, travlhed, anspændthed. Som du skriver "Nogle skal rejse, nogle skal sige farvel, andre tage imod hjemvendte rejsende.", Vi bliver angrebet der hvor vi alle kommer. Godt greb om kontrasten mellem "den gode hverdag" og det der ødelægger med et brag.
9 år siden