Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

På fortorvet, med nedsunket ansigt der møder brosten og den bundede øl og lyden af glas der knuses. Cigaretten lå u-slukket ved siden af blodet, der strømmede lind fra næsen og fra venstre øre.
De åbne øjne, og et statisk udtryk. Som chokerende det fleste forbi-passerende. Hans hånd knugede om snoren. Hunden stod ved siden af. Hans sorte kasket sad halvt på hoved. Nogle stod med telefonen til ansigtet, for at forklare placering. Tænk at hjerterytme bliver slukket så tæt på Vor Frelsers Kirke. Ligesom ham for 20 minutter siden, omtåget. I morgen ligger her blomster i stedet for blod.

Skriv kommentar

Besvarelsen Grøndlænder mine er publiceret 04/01-2015 14:57 af Julie Vivre Masque under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 04/01-2015 14:57
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Anne Sophie Schou (Fitte)
Fine billeder og historien klarer sig godt igennem. Jeg er stor fan af gode slutninger og din har helt sikkert én. "Imorgen ligger her blomster i stedet for blod.", rigtig godt skrevet! Tilmed din start med et nedsunket ansigt der møder brosten og den bundede øl. FEDT billede!
Så overordnet rigtig fint.
Jeg har dog nogle kommentarer til dit valg af ord eller formulering:

"Tænk at hjerterytme bliver slukket så tæt på Vor Frelsers Kirke. Ligesom ham for 20 minutter siden, omtåget."

.. disse to sætninger mister du mig faktisk lidt. At "slukke" en hjerterytme, kunne man måske have skrevet anderledes, da det vist ikke hedder det, og billedet i sig selv gør det mere forvirrende hvis du ville skabe en metafor, så måske ville jeg vælge en anden formulering eller bruge ord som "stoppe" eller "standset" hvis man var lidt ukreativ og ikke kiggede efter mere "fancy" ord. ;) Den anden sætning virker for mig indlysende på situationen hvis det skal betyde at det er ham der ligger på jorden. Lad os sige det er tilfældet, så ser jeg sætningen som en sammenligning på den hjerterytme der "slukkes", og som to hændelser. Hvis dette dog er tilfældet så har du sprogligt alt i orden, men jeg forstår så bare ikke dit billede.

Alt i alt rigtig fin historie og gode billeder - dog vær' varsom med nogle af dem. ;)

Tak for læsningen.

/ Anne Sophie
6 år siden