Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Hendes kinder blev våde. Fraværende kørte hun håndryggen over den ene kind, for dernæst at fortsætte på den anden. Hendes krop førte hånden videre ned til lynlåsen, med tommel- og pegefinger tog hun et fast greb om lynlåsen og trak den mod venstre. Hele vejen rundt, og afbrød den stilhed der ellers havde fyldt rummet. Hendes øjne fangede armbåndsurets visere og klokken fortalte hendes tomme hylster at det var nu. Med et fast greb om håndtaget rejse hun sig, og kufferten fyldte trofast med. Hele vejen ud i bilen. Dette mislykkede ægteskab var en katastrofe. Men hun ville være lykkelig.

Skriv kommentar

Besvarelsen Slutningen er publiceret 12/04-2015 21:31 af Tumlehovedet under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 12/04-2015 21:31
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 33.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Tumlehovedet
Kufferten fulgte selvfølgelig trofast med og ikke fyldte. Selvfølgelig opdager jeg først dette efter. :-)
9 år siden
9 år siden
#2 finniqan
Hej Tumlehoved,

Kritik: Du mangler at tegne et billede af omgivelserne. Min første tanke var at hun stod på banegården og fumlede med jakkens lynlås.. Fordi hendes øjne blev fanget af armbåndsuret, måtte det være jakken hun rodede med. En kuffert har i min optik ikke lynlås (jo, jeg ved godt de kan købes. Som mand køber jeg kuffert med hængsel, fordi jeg så kan tvinge mere tøj i den) Og så gik det helt galt, da du fyldte hunden Trofast ned i kufferten.
Men det sidste har du rettet :-)
Hvorfor gik ægteskabet i stykker og hvad er hun skyldig i, det mangler at blive belyst.

Det positive: Din målgruppe er helt klar kvinder. Fraværet, det tomme hylster, stilheden, Det faste greb, det mislykkede, trofast, katastrofe og lykkelig.
Havde hun nu været jæger på jagt med de samme nøgleord, havde jeg læst teksten med langt større interesse (mand)

Du berører et billede som de fleste kvinder tegner af de betingelser de har til ideal ægteskabet og med få ord hvorfor det ikke lykkedes for dem (hende). Der skal jo som bekendt to til og livet er som bekendt ikke en dans på roser. Og din tekst åbner for netop de spørgsmål. Hvordan, hvem og hvorfor? Noget at reflektere over..
Der er helt sikkert en god historie gemt. :-)
9 år siden