Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Nej, nej, nej! Nu må det stoppe! Jeg kan jo selvfølgelig ikke råbe højt nu, folk ville da tro jeg var komplet syg i hovedet. Jeg rykker mig i håret.

I myldretiden. Alle de mennesker.

Heller ikke fordi jeg ville sige dem imod. Mit hoved føles som en blok træ, hvor det sidste økseslag lige er faldet. Jeg går frem og tilbage. Møder de samme mennesker gang på gang. Jeg får øjenkontakt med nogle af dem. Kigger hurtigt ned. Hvad mon de tænker? Er de også træt af, at toget er aflyst? Eller er det kun en katastrofe for mig?

Skriv kommentar

Besvarelsen I Myldretiden er publiceret 10/04-2015 23:44 af Nicolai Nystrup-Eriksen (Nystrup1995) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 10/04-2015 23:44
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 20.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

9 år siden
#1 Michael Gyes (Gyes)
God løsning. Synes du holder stilen og en jævn sproglig linje fra start til slut. Fin underholdning, godt med humor og en lidt overraskende slutning.
Jeg kan lide den!
9 år siden
9 år siden
#2 Sofie Frost (sofiesverden)
Hvor skulle han have været hen?
9 år siden
9 år siden
#3 Nicolai Nystrup-Eriksen (Nystrup1995)
Tak for jeres feedback. Den er faktisk mere op til én selv at tolke på. Sofie; er det med vilje du tænker "han"?
For mig tænker jeg ikke så meget over, hvor han er på vej hen, men mere hvad han tænker. For han er en person, som går i baglås over ting, som andre folk ville tage "som det kommer", ligesom han finder det direkte katastrofalt, at toget ikke kører som det plejer, altså en ændring i hans rytme.
Men det kunne være han var på vej til skole, hvor han tager toget hver dag?
9 år siden
9 år siden
#4 Michael Gyes (Gyes)
Hvis nu man skal være lidt på tværs: jeg er ikke sikker på fortælleren overhovedet skal med toget. Jeg tror han eller hun er ramt af den der besynderlige skyldfølelse der følger med en tidsånd hvor angsten for ikke at leve op til en eller anden diffus norm, et uudtalt regelsæt, kan martre enhver der kan gå i stå og forsvinde i sine egne tanker og ikke lige får poleret overfladen.
Blandt andet derfor bliver det enkle billede af det forsinkede tog, de ligefremme sprog og det afsluttende spørgsmål så stærkt.
9 år siden