Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Det år voksede blomsterne skønnere end nogensinde før. Den grønne farve på grenens grønne blad lyste som håbets hysteriske stråler og rosens farve var så rød som elskerens pulserende blod.

De sprængte sig vej gennem støvet, der lå som et tykt gråt tæppe og strakte sig op mod himlen med sejrens stråler reflekteret solen.

Det år var der god plads, men allerede året efter var pladsen blevet trangere og få år senere var alle tegn på det store brag væk. Nogen ville endda om mange millioner fortælle, at det havde været nødvendigt for at skabe plads til det nye liv.

Skriv kommentar

Besvarelsen Det store brag er publiceret 20/11-2015 15:08 af Maibrit Dessau (M_Dessau) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 20/11-2015 15:08
Besvarelsen er på 100 ord.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

8 år siden
#1 Rasmus Tinn (Yorick)
God besvarelse, med dejligt klare billeder. 100 ord er ikke meget at trylle med, så du kunne overveje at droppe 'grønne' i sætningen 'grenens grønne blad' og 'op' i andet afsnit. Og så er det som om, der mangler noget eller har sneget sig en slåfejl ind i slutningen af samme afsnit. Men som sagt en rigtig fin drabble.
8 år siden
8 år siden
#2 Didi
Kære Maibrit,
Jeg synes, det er en fin besvarelse men som en anden har kommenteret, synes jeg, du skal droppe at bruge "grøn" to gange i samme sætning. Her og der mangler et ord, men historien er i sin helhed fin. Jeg får det ud af at læse den, at der kan være tale om kærlighedens trange kår (når man f.eks. bliver forældre og må gå på kompromis med de ting, man hidtil foretog sig for at skabe plads til det nye liv), eller blot i mere gængs forstand, at civilisationen har gjort det af med megen skønhed i naturen. Måske er det noget helt 3. du har tænkt? :)
Bedste hilsner fra Didi
8 år siden
8 år siden
#3 Clara Godsk (clara-mg)
Smukt eksempel. Det irriterer dog den mere perfektionistiske læsers øje, når der er grammatiske fejl - dog hvis det er din skrivemåde ergo meningen, så lad det blive sådan. Men jeg menes ikke det burde være meningen, når du beskriver en situation som er perfekt i dine øjne. Godt, at du benytter farvesymbolik, det kan jeg lide.
8 år siden
7 år siden
#4 Maia Prehn (Maiaskousen)
Hej Maibrit, sikke en smuk tekst du har fået skrevet på alene 100 ord. Dine mange brug af adjektiver gør især fortællingen meget visuel og levende og man kan næsten fornemme et sprudlende forår. Jeg er især vild med din tankevækkende slutning :)
7 år siden