Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Jeg var på vej hjem, da det pludselig styrt regnede. Jeg standsede bilen, men kørte så videre, for hjem skulle jeg .Langsomt kørte jeg ad vejen, der nu var totalt oversvømmet, og på et tidspunkt kunne jeg ikke længere se, hvor vejen gik.

Jeg fortsatte forsigtigt, og jeg må have taget fejl af vejen, for nu begyndte bilen at tage vand ind. Mit hjerte begyndte at banke. For fanden - jeg var kørt ud i søen. Der kom mere og mere vand ind, og mine lunger skreg efter luft Det sortnede for øjnene. Dagen efter blev bilen hevet i land.

Skriv kommentar

Besvarelsen Oversvømmelse er publiceret 31/12-2015 01:32 af elsebaungaard under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 31/12-2015 01:32
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Tom Hedensby
Fed ide. Du kan med fordel omstrukturere en smule... så sidst linje står alene med budskabet om at bilen blev hevet i land.
5 år siden
5 år siden
#2 Sys Høj (Forårsglad)
Med eller uden dig? :-) Gyser timen og må jo være uden dig, fordi ellers kunne du ikke fortælle historien :-) godt nytår
5 år siden
5 år siden
#3 Lyngholt
Hvis du skærer lidt ned på brugen af ordet: "vejen" og også overvejer lidt om de par klicheer (eller det som jeg opfatter som klicheer), der har sneget sig ind, kunne formuleres lidt mere "spændende", så ser jeg det som et fint bidrag. :-)
Og med klicheer mener jeg: "Mine lunger skreg efter luft", "Mit hjerte begyndte at banke" - og måske I højrere grad: "Det sortnede for øjnene". Det er et par lidt "slidte" fraser, men jeg ser det som en god mulighed for at lege med sproget her. (Selv om jeg godt ved at du er bundet af hvor meget du kan skrive). Specielt den med: "mit hjerte begyndte at banke" mener jeg godt kan undværes. Det har forhåbentlig banket hele tiden og selve situationen lægger op til at det nu banker hurtigere end før. :-)
5 år siden
5 år siden
#4 Sanne Thomsen (Saento)
Et godt bidrag du er kommet med her. Jeg er især fan af slutningen.
Hvis jeg umiddelbart skulle gætte, ville jeg tro at du skrev et længere udkast og så kortede det ned, for at få det til at passe med antallet af ord.
Især sætningen "Jeg standsede bilen, men kørte så videre, for hjem skulle jeg.", synes jeg virker unødvendig. Du siger egentlig bare "jeg stoppede bilen og så kørte jeg videre.". Der er ingen grund til hvorfor bilen skulle stoppes. Derfor tænker jeg at der må ligge et større udkast bag.
En anden gang, så skriv udkastet først, lav kladden og så forlad arbejdet i en halv times tid. På den måde kan du lettere lægge afstand til det første udkast og dermed identificere fejl som denne her.
Jeg kan selvfølgelig tage helt fejl, og i så fald, så bør du omformulere den sætning. Måske i stil med; "jeg kørte tøvende videre, med den voldsomme regn trommende på ruden."
Bare et forslag. Ellers rigtig godt arbejde.
5 år siden
5 år siden
#5 A. Lene Smidt
Alvorlig og samtidig lidt morsom. Overraskende udvikling undervejs.
5 år siden