55 fiction

Opgavebeskrivelse

Fat dig i ekstrem korthed! Skriv en kort fiktiv tekst på præcis 55 ord, som omhandler en eller flere personer, og hvor omdrejningspunktet samtidig er en konflikt som løses til sidst. Formålet er at udtrykke sig kortfattet, meget kortfattet, og samtidig teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer på en yderst begrænset plads. Begrebet "Fifty-five-fiction" udspringer oprindeligt af en skrivekonkurrence i New York Times.

Blæsten bevæger sig koldt over kirkegården. På graven vokser græsset vildt og gravstenen er besat med mos. I hånden er en hvid nellike. Hans yndlings. Tårerne skaber et landskab på kinderne. Vinden stjæler bladene, og blomsterstilken efterlades snart nøgen. Kulden gennemtrænger hendes krop. Hun kigger op. Trækker vejret dybt. En varme spreder sig langsomt. Håb.

Skriv kommentar

Besvarelsen Håbet er publiceret 13/02-2016 14:42 af Marie F under skriveøvelsen 55 fiction.
Version 2 - 13/02-2016 14:49
Besvarelsen er på 55 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

5 år siden
#1 Alberte A. Fischer (FrøkenFischer)
Hej Marie

Jeg har givet dig 5 stjerner for jeg tror aldrig jeg ville formå at fortælle så meget på så lidt plads. Med kun 55 ord fortæller du et helt livs historie og du får straks læseren til at tænke langt videre end dine få sætninger. Vildt flot, man bliver helt misundelig :)

Vh Alberte
5 år siden
5 år siden
#2 Vagn F. S. Ejegam (Nesnerøs)
Jeg tilslutter mig Alberte's kommentar. Synes det er meget stærkt gået med netop få ord.
Særligt "Tårerne skaber et landskab på kinderne" er en fed sætning.
5 år siden
5 år siden
#3 Siw Maj Stubbe Teglbjærg (Siw Teglbjærg)
Det er virkeligt godt klaret, synes jeg. Det kan vare virkelig svært, at nøjes med den vigtige information, men det har du klaret virkeligt flot! Imponeret. Fem stjerner herfra :)
5 år siden
5 år siden
#4 LærkeKisbye
Er imponeret over, at du kan skabe et så tydeligt billede inde i mit hoved med bare 55 ord. Wow. Kan virkelig godt lide, hvordan du leger med sproget. Kan specielt godt lide sætningen: "Vinden stjæler bladene".
5 år siden
5 år siden
#5 Michelle Kjeldahl Haun (Chelle4)
lækker tekst, der siger mere end ord.
5 år siden
3 måneder siden
#6 Joobie Posselt (Joobie)
En af de historier som rammer lige i hjertet.
3 måneder siden