Drabble-katastrofe

Opgavebeskrivelse

Fat dig i korthed - og skriv en meget kort fiktiv tekst på præcis 100 ord med katastrofe som omdrejningspunkt. Formålet med en drabble er at udtrykke sig kortfattet og at teste forfatterens evne til at udtrykke interessante og meningsfulde ideer i en yderst begrænset plads. Læs også mere om begrebet drabble på Wikipedia.

Nede paa stationen opdager jeg fuldmånen. Der står en enlig fyr, svajer frem og tilbage, mens han tænder og slukker rytmisk for en walkman, arrigt. Han ligner ét af de mennesker, man ser flere og flere af. De ligner noget, vinden har taget fat i og hvirvlet bort fra deres navn og hjem og så sätter af der, hvor man netop får öje på dem. Mange år efter forstår jeg, at det var sommeren, jeg gik og tænkte på dernede på Viborg station. Den sommer, som kalenderen i hvert fald viste var forbi, men som bare blev ved og ved.

Skriv kommentar

Besvarelsen Fuldmånen er publiceret 12/02-2016 20:38 af Lars Thor Smith (soltjeneste) under skriveøvelsen Drabble-katastrofe.
Version 1 - 12/02-2016 20:38
Besvarelsen er på 100 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

6 år siden
#1 Alberte A. Fischer (FrøkenFischer)
Hej Lars

Du formår at få nogle levende beskrivelser så ind i din ellers meget korte tekst, sådan som opgaven jo også lød på. Der står at en katastrofe skulle være omdrejningspunktet. Jeg ved ikke om jeg har forstået teksten forkert, men jeg kunne ikke umiddelbart regne ud hvad katastrofen var. Ellers en god tekst.

Vh Alberte
6 år siden
6 år siden
#2 soer5523
Interessant tekst. Jeg ville lyve, hvis jeg påstod at jeg forstår det 100 %. Er det den unge arrige mand, som er symbolet på katastrofen? Og hvorfor en walkman? Er vi tilbage i tiden? Tilbage i den sommer, som bare blev ved og ved?
6 år siden